Oké, oké, laat ik eerst het volgende duidelijk stellen: hennepzaad heeft weinig te maken met de softdrugs wiet J. Ik wil dus absoluut niemand stimuleren om aan de softdrugs te gaan! De stimulerende stoffen van marihuana zijn niet te vinden in de zaden.

Deze zaden zijn om een andere reden heel interessant. Het is namelijk superfoods! Er zijn veel soorten zaden die erg gezond zijn, en hennepzaad is er een van.

Als je even gaat googelen zul je zien dat hennepzaad vooral populair is bij vrouwen boven de veertig. Zij varen er wel bij omdat hennepzaad heel gunstig is voor de hormoonhuishouding. Als je in de overgang bent (geweest) kan hennepzaad je dus helpen om je toch fit te voelen! Bovendien is hennepzaad heel goed voor je humeur, want het is gunstig voor het zogenaamde gelukshormoon serotonine.

Hennepzaad: goed voor je gezondheid

Hennepzaad is heel rijk aan gezonde eiwitten. De eiwitten in hennepzaad bevatten veel verschillende aminozuren, waardoor hennepzaad een heel complete bron aan proteïnen is. Deze proteïnen lijken bovendien erg veel op de eiwitten die al in ons lichaam aanwezig zijn. Het is daarom een peulenschil voor ons lichaam om deze gezonde eiwitten op te nemen. In andere woorden: hennepzaad is supergezond en licht verteerbaar.

Daarnaast bevat dit bijzondere zaad heel veel vezels. Vezels zijn, zoals je weet, heel belangrijk voor een gezonde spijsvertering. Als je voldoende vezels binnenkrijgt kunnen je darmen in goede conditie blijven.

Ook zit hennepzaad, net als andere superfoods, boordevol vitaminen en mineralen. Het zorgt daardoor voor een gezonde stofwisseling, een sterk immuunsysteem en een grote schep energie ;-).

cta-light-recepten

Toepassingen van hennepzaad

Je ziet het: hennepzaad heeft veel vergelijkbare voordelen met andere superfoods. Maar wat maakt hennepzaad nou zo fijn in het dagelijks gebruik? De toepassingen! Echt, je kunt hennepzaad op een heleboel verschillende manieren gebruiken. Net zoals met andere superfoods kun je het overal doorheen roeren. Maar als je toetje al verzadigd is met algen en je thee met cacao, kun je er geen hennepzaad meer in kwijt natuurlijk :-p.

Je kunt met hennepzaad bijvoorbeeld pesto of humus maken, het is ook te verkrijgen in de vorm van hennepzaadolie! Zelf heb ik een keer humus gemaakt met hennepzaad. Als je al een recept voor humus hebt liggen, volg je deze gewoon. Je kunt dan een deel van de kikkererwten vervangen door hennepzaad. Super eenvoudig en net zo lekker als gewone humus!

Je kunt hennepzaad ook toevoegen aan een lekkere superfoodssalade met bijvoorbeeld goji bessen en avocado. Neem wel ongepeld hennepzaad, want dat is goed verteerbaar en bovendien lekkerder dan de ongepelde variant. Gisteren heb ik een lekkere superfoodssalade gehad, tussen de middag. Het combineert goed met een bakje yoghurt met muesli en honing. Zo krijg je een grote variëteit aan voedingsstoffen binnen, in één lichte maaltijd. Mijns inziens is dit een goede strategie bij het afvallen: eet gezond, gevarieerd en vul waar mogelijk aan met supplementen zoals superfoods.

Heb jij al hennepzaad geprobeerd? Ben je net zo’n fan als ik? Welk recept kun jij met ons delen? Laat een reactie achter!

Klik hier om hennepzaad te kopen

Geef een reactie