afvallen met water

Je gehele lichaam gebruikt water voor elke activiteit en zorgt dat je goed kunt functioneren. Genoeg water drinken zorgt daarom ook voor meer energie en verhoogt de stofwisseling met ongeveer 3 procent! Als je wilt afvallen zonder dieet is het drinken van water super belangrijk! Onderzoek bewijst namelijk dat dorst en hongergevoel samen gaan, dus meer water drinken betekent minder honger en trek in snacks. Lichte uitdroging wordt daarom ook vaak verward met een hongergevoel. Dit heeft als gevolg dat je in plaats van water gaat drinken ook gaat eten. Erg is dit niet maar je krijgt wel meer calorieën binnen, dit is nou juist niet wat we willen. Water drinken is daarom heel belangrijk bij het afvallen zonder dieet.

Slimmer met water!

Tegenwoordig heeft frisdrank en vruchtensappen het grotendeels vervangen. Maar vergeet niet hoe belangrijk water eigenlijk voor je is, je lichaam heeft water nodig! Vervang daarom frisdranken en calorie gevulde dranken met water en drink een glas water voor de maaltijd om je te helpen aan een voller gevoel. Het drinken van meer water helpt de stofwisseling, vooral als het een ijskoud glas water is. Je lichaam moet werken om het water op te warmen, het gevolg is het verbranden van een aantal extra calorieën. Een goede stap voor het afvallen zonder dieet.

Water geeft een energie boost

Als je moe en uitgeput bent krijg je een lekkere oppepper met water! Uitdroging zorgt ervoor dat je je moe voelt. De juiste hoeveelheid water zal helpen je bloed efficiënter rond te pompen. En water kan je bloed helpen met het transporteren van zuurstof en andere essentiële voedingsstoffen naar je cellen.

Lagere Stress Met Water

Ongeveer 70% tot 80% van uw hersenweefsel is water. Als je bent uitgedroogd, worden je lichaam en je geest benadrukt. Als je dorst hebt, ben je al een beetje uitgedroogd. Om stress daarom tegen te gaan, hou een glas water op je bureau en drink regelmatig. Dit helpt je ook afvallen zonder dieet!

Spierkracht op te bouwen Met Water

Drinkwater helpt spierkramp voorkomen spierkramp en smeert de gewrichten in het lichaam. Dit zorgt ervoor dat je met trainingen meer kan doen en oefeningen beter zullen verlopen, daardoor heeft het meer effect.

Voed uw huid

Fijne lijntjes en rimpels zijn dieper als je uitgedroogd bent. Water is een eigen schoonheidscrème van de natuur. Drinkwater hydrateert de huidcellen en vult ze op, waardoor je gezicht er jonger uit. Ook spoelt water onzuiverheden en verbetert de bloedsomloop en de doorbloeding en helpt je huid gloeien.

Blijf Regelmatig Met Water

Samen met vezels is ook water belangrijk voor een goede spijsvertering. Water helpt bij het oplossen van vuildeeltjes en geeft ze soepel door aan je spijsverteringskanaal. Als je bent uitgedroogd absorbeert je lichaam al het water, waardoor uw dikke darm uitdroogt en waardoor het moeilijker is om afval te passeren.

Water Vermindert nierstenen

Het aantal van de pijnlijke nierstenen stijgt. Een van de redenen zou kunnen zijn, is dat mensen – waaronder kinderen – niet genoeg water drinken. Water verdunt de zouten en mineralen in de urine, dat de vaste kristallen die bekend staat als nierstenen vormen.
Nierstenen krijgt geen kans in verdunde urine, zodat water het risico op niersteen verminderd!

Drinkt u genoeg water?

De meeste gezonde volwassenen drinken genoeg door zich te laten begeleiden door hun dorst.
Maar het exacte bedrag dat u nodig hebt is afhankelijk van uw maat, niveau van de activiteit, het weer, en je algemene gezondheid. Het kan nodig zijn dat je meer water consumeert als je traint of erg zweet.

Geef een reactie

3 comments

  1. Sarah

    Haha, grappig! Ik wist niet dat dit zo erg hielp, ik hou van water dus dat heb ik dan gelukkig mee…

    -2
  2. Goed artikel! Op mijn eigen website heb ik hier ook een stuk over geschreven, omdat het echt werkt!

    -1