Naam: Rauw dieet

Dieetsoort: Vegetarisch/Levensstijl

Gebruik supplementen: Nee

Moeilijkheidsgraad: hoog

Wat is het rauw dieet?

Het rauw dieet is zoals de naam het al zegt een dieet waarbij je het voedsel rauw eet. Uiteraard geldt dit alleen voor het voedsel wat je rauw kunt eten. Het dieet legt vooral de focus op het eten van rauwe groenten en rauw fruit. De gedachtegang achter dit dieet is dat door het bereiden van eten verschillende enzymen en vitamines verloren gaan. Door voedsel rauw te eten blijven deze enzymen en vitamines intact. Dit dieet rekent af met koken, stomen, bakken en het gebruik van de magnetron of oven. Naast de reden om af te vallen, bestaat dit dieet ook om meer in contact te komen met de natuur. Door middel van het eten van rauwe producten uit de natuur herstel je de innerlijke band met de natuur.

Voedingsrichtlijnen

Tijdens dit dieet is het dus niet de bedoeling om voedsel te koken en te bakken. Het is dan ook de regel om op een maximale temperatuur van 40 graden Celsius  het eten te bereiden. Naast het afschaffen van vleesproducten , worden ook dierlijke producten als melk, eieren of honing geweigerd. Belangrijke voedingsproducten binnen het rauw dieet zijn:

  • Groenten
  • Fruit
  • Noten
  • Granen
  • Zeewier

Het dieet is dus vrij beperkt in wat je mag eten en dit resulteert ook in de hoge moeilijkheidsgraad van dit dieet. Het voordeel is wel dat je enorm weinig tijd nodig hebt om je maaltijden te bereiden.

Conclusie

Het rauw dieet is een vrij streng dieet en beperkt de voedingsconsumptie flink. Door het bereiden van voedsel kan in sommige gevallen bepaalde voedingsstoffen verloren gaan. Echter is het wel zo dat rauw voedsel gevoeliger is voor bacteriën. Het rauw dieet zal je zeker helpen bij het afvallen. Je eet namelijk hoofdzakelijk producten die erg goed voor je zijn zoals fruit en groenten. De meeste producten bevatten daarnaast ook weinig calorieën. Echter is het wel een grotere uitdaging om van alle voedingsstoffen de juiste hoeveelheid binnen te krijgen. Het dieet is niet geschikt voor kinderen of zwangere vrouwen. Het dieet betreft een flinke verandering en verstandig is dan ook om langzamerhand over te gaan op volledig rauw voedsel. Zo kan je lichaam beter wennen aan het missen van de voeding die je voorheen wel at.

Geef een reactie