Eetpatroon goed maken

Het is een feit dat de Nederlandse bevolking steeds dikker word en veel mensen zijn hier dan ook dagelijks mee bezig om er voor te zorgen dat ze slank blijven of slank worden. Een belangrijke rol die speelt bij overgewicht is het eetpatroon of wel je eetlust. Zodra je controle krijgt over je eetlust zal slank blijven of slank worden een stuk makkelijker zijn.

Iedereen weet dat overgewicht niet gezond is en het kan lichamelijke klachten met zich mee brengen zoals suikerziekte, hart en vaatziekten en gewrichtsklachten. Niet iedereen met overgewicht heeft dit aan zich zelf te danken, want erfelijkheid, een schildklierafwijking of medicijn gebruik kunnen ten grondslag liggen van overgewicht. Toch heeft het bij meer dan de helft van de mensen met overgewicht te maken met de eetlust en het eetpatroon.

Werk toe naar een gezond eetpatroon

Een gezond en slank lichaam zal alleen bereikt worden door een normaal en een gezond eetpatroon. Een normaal eetpatroon is afhankelijk van hoeveel energie het lichaam verbruikt. Het lichaam is pas in balans wanneer de energie inname gelijk is aan het verbruik. Want zodra er meer energie ingenomen word dan verbruikt ontstaat er overgewicht.

Er zijn meerdere oorzaken die een rol spelen bij overgewicht, zoals een onregelmatig eetpatroon. Het beste is om dagelijks 3 maaltijden te consumeren en deze maaltijden moeten evenwichtig en gezond zijn. Op deze manier blijft het lichaam gezond en zal het lichaam slank blijven of worden.

Sporten is noodzakelijk bij het inshape houden van het lichaam

Sporten is enorm belangrijk, want zodra het lichaam in beweging komt zal het meer energie gaan verbruiken en hiervoor worden de reserves aangesproken. Het is gezond en noodzakelijk om dagelijks tijdens het afvallen minimaal 30 minuten intensief te sporten. Je valt niet alleen af door te sporten maar het lichaam zal er ook gezonder gaan uitzien omdat vet plaats maakt voor spieren. Sporten is super gezond want het houdt je fris in lichaam en geest.

Gezond eten en sporten dragen bij aan een gezonder eetpatroon maar om dit te bereiken moet de wil om af te vallen en slank te blijven er wel zijn. Zonder mentale kracht zal het moeilijk worden om een gezonde levensstijl aan te leren en te behouden.

Geef een reactie