Gezond vermageren

Er zijn mensen die koste wat het kost snel willen afvallen. Het maakt ze niet uit hoe dat gebeurt en of ze hun lichaam daarmee beschadigen of niet, als ze maar snel afvallen. Dit soort mensen wagen zich dan ook vaak aan een crashdieet. Gelukkig zijn er ook mensen die meer geduld hebben en zich richten op gezond vermageren. Zoals ik je al eerder op mijn site heb verteld, is gezond vermageren een stuk beter voor je dan snel willen afvallen. Je lichaam krijgt zo de tijd om te wennen aan de nieuwe omstandigheden en de resultaten zijn, ook na afloop, meestal blijvend.

Gezond vermageren is dus zeker iets om je mee bezig te houden. Het kost wat meer tijd en je moet wat meer geduld opbrengen, maar op de lange termijn zul je jezelf dankbaar zijn. Gelukkig zijn er ook diëten te vinden die bijdragen aan gezond vermageren. Uiteraard zijn dit geen crashdiëten of maaltijdvervangers, maar diëten die zich richten op het voedingspatroon; precies zoals ik je op mijn site probeer te vertellen.

Een voorbeeld van zo’n methode is het Paleo dieet. Alhoewel dieet eigenlijk geen goede omschrijving is: Paleo is een manier van leven, waarmee gezond vermageren zeker mogelijk is. Er zijn dan ook al heel wat enthousiaste gebruikers met goede ervaringen. Wat houdt deze methode in en hoe werkt het?

Gezond vermageren met Paleo

Paleo is een methode die zich richt op de voeding van onze voorouders, die in het paleolithicum leefden, zo’n tienduizend jaar geleden. In die tijd moest men het natuurlijk doen met wat er beschikbaar was in de natuur. Suiker en zout bijvoorbeeld was er niet en bewerkt voedsel bestond dan ook niet. Een heel verschil met wat wij vandaag de dag eten: voedingsmiddelen die vaak vol suiker, zout en hulpstoffen zitten. Bewerkt voedsel is slecht voor het lichaam en de gedachte achter Paleo is dan ook dat gezond vermageren alleen kan als we gaan eten zoals onze voorouders dat deden. Onbewerkt en vers voedsel dus.

Concreet betekent dit dat je vis, vlees, fruit, groente en noten mag eten, maar geen suiker, zout, zuivel, granen, olie en peulvruchten. Geen brood dus en geen melk, maar wel vers groente en fruit en vlees van gezonde dieren die alleen gras hebben gegeten. Op deze manier krijg je geen bewerkt voedsel binnen, maar juist datgene wat je lichaam zo nodig heeft: verse voeding boordevol essentiële voedingsstoffen. Je wordt niet alleen gezonder, maar krijgt ook geen ‘troep’ meer binnen waardoor gezond vermageren moeiteloos zal gaan. Bovendien zul je je beter in je vel voelen.

Gezond vermageren is dus een levenswijze en Paleo past daar uitstekend bij. Door je aan de recepten te houden en je lichaam de tijd te gunnen zich aan te passen, zul je merken dat je op den duur met gemak het snoep- of koekjes schap in de supermarkt voorbij kunt lopen. Je beseft je dat je al dat bewerkte en ongezonde voedsel niet meer nodig hebt. Je lichaam zal dan ook steeds meer vragen om gezonde producten, zoals fruit en groente.

Klik hier voor meer informatie over het Paleo dieet

Eten zoals je voorouders

Het klinkt je waarschijnlijk vreemd in de oren, eten zoals onze voorouders dat deden. Maar uiteraard is dit maar tot op zekere hoogte zo, omdat we immers in modernere tijden leven. Het gaat erom dat je de juiste voedingsmiddelen gebruikt: pure, verse maaltijden, dat is waar het om gaat. Onze voorouders hadden geen snoep, koek of vette snacks tot hun beschikking en dat was maar beter ook. Helaas worden we vandaag de dag wel aan al die ongezonde zaken blootgesteld en soms is het dan ook moeilijk de verleiding te weerstaan.

Wil je gezond vermageren, dan kun je met Paleo zeker goede resultaten boeken. Naast het afvallen krijg je bovendien als bonus dat je je in het geheel beter, fitter en energieker zult voelen. Daarnaast is het geen onmenselijk dieet, het is slechts een andere manier van leven waarbij je zaken als vlees en vis niet hoeft te laten staan. Je kunt dus eigenlijk op een normale manier eten, maar met meer bewustzijn van wát je eigenlijk eet. Gezond vermageren met Paleo is dus mogelijk en de methode is dan ook zeker de moeite van het proberen waard.

Meer informatie

Geef een reactie