problemen van een dieet

Sonja, pak je spullen maar! Wij gaan het dieet boycotten…

Een veel voorkomend probleem bij mensen die diëten is dat de verloren kilo’s er weer snel bij komen. Te snel vinden veel mensen, en terecht, want elke kilo die er ooit bij komt is een kilo die er te snel is bijgekomen. Vaak is het uiteindelijke resultaat van een dieet zelfs een paar kilo extra dan dat je begon.

Er zijn zelfs honderden gewichtsverlies behandelingen en miljoenen mannen en vrouwen die gefaald hebben met diëten. Een dieet leid vaak tot een vicieuze cirkel. Het afslanken gaat goed, je verliest gewicht maar zodra je terug valt in je oude eetgewoonten komen er vaak nog meer kilo’s bij. Dit noem je het beruchte jojo-effect. Elke poging eindigt weer hetzelfde, zo veel moeite en je krijgt er niks voor terug! Het jojo effect is een probleem wat bij 90% van de diëten voor komt, erg ellendig is het als je je zo hebt ingezet voor het verliezen van de kilo’s, misschien zelfs wel dagen lang honger hebt gehad en dat helemaal voor niks. Zonde! Ook ik trapte in de oneindige slogans van de mooie en leuke dieet programma’s, complimentjes op verjaardagen tijdens het dieet, roddelen achter je rug om omdat de kilo’s er weer bij waren.

Dieet pillen, niet echt mijn ding, ik ben er persoonlijk erg op tegen, waarom? Het is erg ongezond, sommige dieetpillen stimuleren de hartslag om gewicht te verliezen. Dit kan problemen veroorzaken, denk hierbij aan hoge bloeddruk, angst aanvallen, pijn op de borst, tremoren, onregelmatige hartslag en zelfs beroertes met overlijden als gevolg.

Gelukkig zijn er manieren die wel werken, verander je eetgewoonten permanent. “Diëten zijn vaak niet de juiste manier om af te vallen. Eigenlijk begint afvallen in je hoofd.” zegt de voedingsdeskundige. “Begin eens met na te denken wat je eet, en waarom je eet” Je zult verstelt staan hoeveel je onnodig eet. Pak eens een kauwgompje, of gebruik één van de andere manieren om af te vallen zonder dieet.

Geef een reactie

1 comment

  1. Elisa

    Ik had zelf altijd heel erg veel last van het JoJo effect maar heb op deze site veel handige tips gevonden!