Vakantie, dat klinkt waarschijnlijk al snel goed in de oren. Er zijn verschillende soorten vakantie, zo kan je op een heerlijk ontspannende vakantie gaan maar ook op een actieve vakantie.

Een ontspannende vakantie kan heerlijk zijn na een drukke periode waarin je veel stress opbouwt. Voordat je op vakantie gaat is het aan te raden om alvast een aantal dagen vrij te nemen zodat je niet gelijk na je drukke periode weg gaat, vaak neem je dan je stress van je werk mee. Als je een aantal dagen thuis bent kan je vast wat stress loslaten. Een ontspannende vakantie is helaas vaak een ongezonde vakantie, je gaat bijvoorbeeld vaak uiteten en dan eet je niet gezond. Als je dus bezig bent met afvallen is het niet slim om op zo’n vakantie te gaan, tenzij je jezelf goed in kunt houden.

Als je aan een actieve vakantie denkt zijn er veel opties. Je kunt hierbij denken aan bergwandelen, een fietsvakantie, een surfvakantie of het noorderlicht bezoeken. Dit zijn een aantal leuke opties, ik zal ze hieronder toelichten.

Bergwandelen

Het lekkere aan een vakantie in de bergen is dat je echt de frisse lucht induikt. In de zomer kan je heerlijk gaan bergwandelen en in de winter kan je op wintersport gaan. Voor de rust in de omgeving is het ook heerlijk om te gaan bergwandelen. Als je op vakantie naar Italië of iets dergelijks gaat is het aan te raden om een tussenstop van een paar dagen te maken in Oostenrijk of Zwitserland. Ideaal dat je dus twee soorten vakanties kan combineren! In de bergen zijn veel berghutten te vinden waar je kan eten en overnachten. Vaak overnacht je alleen in een berghut en ga je in de ochtend gelijk op pad.

berghut-afvallen

Fietsvakantie

Het ideale aan een fietsvakantie is dat je thuis met je fiets kan vertrekken. Het is natuurlijk enorm gezond omdat je heel veel kilometers aflegt op de fiets. Als nadeel kan het wel hebben dat het saai kan worden en om ver van huis te komen ben je erg lang bezig.

Surfvakantie

Een hele toffe actieve vakantie is een surfvakantie. Veel jongeren doen dit in een tussenjaar of in de zomervakantie. Je kunt dit in Europa doen, maar ook in een land als Australië of Nieuw-Zeeland. Het kost wel wat om zo ver buiten Europa te gaan, maar daar krijg je dan ook levenservaring voor terug.

Noorderlicht

Om een prachtig natuurwonder te bezichtigen kan je naar Scandinavië reizen. Ik heb het over het Noorderlicht! Dit kun je alleen ‘s nachts op een aantal bepaalde plaatsen zien. De meest favoriete landen om het Noorderlicht te bezichtigen zijn: Noorwegen, Finland, IJsland, Zweden en Canada.

Het Noorderlicht is te zien in de wintermaanden, ongeveer vanaf het einde van de herfst tot begin van het voorjaar. De beste tijden zijn om het te zien zijn tussen 18:00 en 01:00 uur. Er is niet altijd een 100% garantie dat je het zult zien, er kan namelijk bewolking zijn, of een volle maan.

Spa vakanties

Als ontspannende, maar gezonde, vakantie kun je ook op een spa vakantie gaan. Zo’n vakantie is heerlijk ontspannend omdat overal voor wordt gezorgd  en je lekker kan relaxen. Ik heb al eens een artikel geschreven over de werking van een spa voor de gezondheid van je lichaam. Lees het artikel hier!

Heb jij nog tips voor een leuke vakantie? Laat het in de reacties weten!

Geef een reactie