Wie dacht dat je door middel van een wellness bezoek af kunt vallen moet ik helaas teleurstellen. Helaas zal het je er niet bij helpen, maar het kan je er wel bij ondersteunen. Een dagje wellness is toch wel goed voor je, door al het zweten worden afvalstoffen en overtollig vocht snel afgevoerd. In feite reinigt het je lichaam en zorgt het ervoor dat je doorbloeding verbetert. Door middel van de sauna kan je je stress laten verdwijnen om zo de motivatie om af te vallen te vergroten.

Kan je afvallen met een sauna?

Afvallen gebeurd door middel van voeding en calorieën verbranden. In de spa ontspan je je lichaam en geest en verbrand je weinig tot geen calorieën. Om af te vallen moet je meer calorieën verbruiken dan dat je binnen krijgt.

Bij een bezoekje aan de sauna zal je wel veel vocht verliezen. Een sauna is een kleine ruimte die tot hoge temperatuur verwarmd wordt, je gaat hierdoor flink zweten. De hoge temperaturen zorgen ervoor dat je poriën zich gaan openen en je bloedvaten zich verwijden. Overtollig talg en ander vuil wordt zo afgevoerd. Het vocht wordt uit verschillende delen van je lichaam gehaald. Zo worden ook de melkzuren uit de spieren onttrokken die na het sporten zijn achtergebleven. Je lichaam wordt als het ware opgeruimd door het zweten.

De sauna zorgt ervoor dat je immuunsysteem verbetert en je bloedsomloop wordt gestimuleerd. Je lichaam reageert heftig op de warmte van de sauna en het afkoelen daarna waardoor er antistoffen aangemaakt worden.

Het is belangrijk om na je bezoek aan de sauna weer je vochtvoorraad bij te vullen. Probeer een halve liter tot een liter vocht te drinken, hierbij moet je denken aan thee, water en vruchtensappen. Als je namelijk uit de sauna komt kan je een gewichtsverlies tot één kilo waarnemen. Dit is het verloren vocht dat weer aangevuld moet worden.

Je zou een dagje wellness kunnen vergelijken met een detoxkuur. Van binnen wordt je gereinigd en voorzien van nieuwe energie.

Voor spa arrangementen, klik hier.

Conclusie

Met een bezoek aan de spa ga je niet afvallen. Om op een gezonde manier je geest en lichaam te ontspannen ben je er wel aan het goede adres. Je komt er dus meer om te genieten en tot rust te komen, heerlijk als je een stressvolle periode achter de rug hebt.

Online kun je veel wellness vakanties vinden. Hier kun je bijvoorbeeld een weekje naartoe gaan, je zult onder professionele begeleiding genieten van een aantal verschillende gezondheidskuren. Dit is ideaal om met je partner te doen.

Geef een reactie