Bio HCG Kuur

Het meest in het oog lopende kenmerk van het Bio HCG dieet is dat je ondersteund wordt door het biologisch nagemaakte hormoon HCG. Dit hormoon is standaard in elk lichaam aanwezig en regelt de vetverbranding. 24 Dagen lang neem je een bepaalde hoeveelheid van het op biologische wijze nagemaakte hormoon. Ter verduidelijking: De kuur is géén hormoonkuur.

Het dieet

Het dieet tijdens de BIO HCG kuur bestaat uit niet meer dan 500 kcal per dag. Het HCG dat je toegediend krijgt zorgt ervoor dat je hongergevoel wordt geremd. Hierdoor is het minder moeilijk dan het lijkt om maar 500 kcal binnen te krijgen.
Daarnaast neem je niet meer dan 500 kcal per dag aan voeding tot je. Daar een vrouw 1800-2000 en een man 2300-2500 kcal op een dag nodig hebben zou je denken dat je vergaat van de honger. Dit is niet het geval. Het HCG middel remt het hongergevoel en daarom begin je ook pas de 3e dag met je dieet. Tijdens het dieet heb je wel redelijk veel vrijheid om zelf te bepalen wat je eet.

Wat je wel en niet mag eten tijdens het Bio HCG dieet

Van suikers en koolhydraten krijgen we allemaal snel honger. Deze voedingsstoffen hoeven niet eerst door het spijsverteringssysteem om in ons bloed terecht te komen en blijven vervolgens in ons lichaam hangen als vet. Dat willen we natuurlijk voorkomen.

Tijdens de HCG dieet eet je zo veel mogelijk vezel- en vitaminerijk voedsel om je weerstand zo hoog mogelijk te houden. Normaal is 500 Kcal in principe te weinig om goed te kunnen functioneren, daarom besteed je tijdens het dieet net een beetje meer aandacht aan je gezondheid. Net als bij de meeste diëten drink je 2 tot 3 liter water per dag voor een goede doorspoeling van de nieren. Omdat de werking van bodylotion en crème teniet gedaan wordt door het HCG middel wordt het gebruik van vette lichaamsverzorgingsproducten tijdens het volgen van de kuur afgeraden.

Bijwerkingen Bio HCG middel

De prettigste bijwerking van dit dieet is dat als je het goed doet je rond de 10% lichaamsgewicht zou moeten verliezen. Nadelige bijwerkingen zijn voor zover tot nu toe bekend niet geconstateerd na het innemen van de HCG vloeistof.

Het HCG middel bevat geen chemische bestanddelen en is hypo allergeen. Omdat het crash dieet, wat samengaat met de kuur, echter wel een harde impact op het lichaam kan hebben raadpleeg je bij twijfel eerst je huisarts. Dit geldt met name voor mensen die medicijnen slikken tegen hoge bloeddruk, te hoog cholesterol en diabetici.

Wij horen graag jouw ervaring

Ben je de het Bio HCG dieet aan het volgen of heb je de kuur inmiddels afgemaakt? Deel je ervaring met ons en anderen. Wil je dit dieet gaan volgen? Overleg dit dan eerst met een voedingsdeskundige of de huisarts.

Geef een reactie

1 comment

  1. Ellen

    Ik heb laatst de bio hcg kuur van Mardanti gevolgd. Hele goede resultaten zelf beter dan met andere bio HCG kuren,; misschien komt het door de vitaminen en mineralen capsule die zij extra hebben toegevoegd. Lang verhaal kort : “Ëen echte aanrader”

    -17