Mountainbike en racefiets

Met een heerlijk windje en prachtig weer op de fiets te stappen en door de natuur te fietsen. Genoeg mensen die dit heerlijk vinden! In Nederland of buitenland, het maakt niet uit. Mensen genieten van de buitenlucht en van de natuur. Samen met het gezin fietsen of alleen. De racefiets is het populairst. Dit komt ook door de Tour de France en doordat Nederland een echt fietsland is.

De fietsroute van het jaar ligt niet in Nederland maar is te vinden in Frankrijk. De ‘la Vélo Francette’. Deze 617 kilometer lange route laat je de prachtige natuur van Frankrijk zien. Met de racefiets is de route goed te berijden maar ook met normale fietsen en e-bikes.

De route heeft gewonnen omdat het voor iedereen goed te berijden is. Er zijn genoeg overnachtingsplaatsen en de route heeft een gevarieerd landschap. Hierdoor is de route nooit saai.

De van Gogh route won vorig jaar de titel, van beste route. De van Gogh route ligt in Noord-Brabant.

Wandelroutes

De mooiste wandelroute van Nederland 2017 ligt in Limburg, Slenaken. Deze tocht is 17 kilometer. De tocht biedt verschillende mogelijkheden. Zo kan je de tocht hiken en wandelen.

Deze twee sporten worden vaak door elkaar gehaald. Maar er is een duidelijk verschil. Hiken doe je over onbegaanbare paden. Deze paden kom je tegen in bossen en in de bergen.

Wandelen doe je in de stad of een goed aangelegd bospad. Bij dit pad in Slenaken is beide mogelijk.

Vaarroutes

Nederland heeft prachtige vaarroutes. We beschikken over prachtige rivieren, meren, kanalen, plassen en zeeën. Maar welke routes zijn het populairst?

Uit onderzoek is gebleken dat de Middelseeroute in Flevoland een vaarroute is die niet gemist mag worden! De route loopt van Leeuwarden naar Sneek en wordt elk jaar veel bezocht door de bootliefhebbers.

Ook is de Elfstedentocht een vaarroute die populair is. De schaatsers moeten elk jaar afwachten maar de bootliefhebbers hebben geluk. Zij kunnen elk jaar de route varen. De route is afgelopen jaren wat meer begaanbaar gemaakt voor de boten.

De Waddenzee is een prachtig gebied om op te varen. Vooral voor zeilboten is dit een fijne plek. Het kan op sommige momenten zwaar zijn met een zeilboot. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de getijden.

Wadlopen

Wadlopen wordt veel gedaan en is ook nog steeds populair. De omgeving is mooi en het is ook zeker een uitdaging. Helaas is door de klimaatopwarming niet zeker, hoe lang wadlopen nog mogelijk is.

De tocht naar Ameland duurt ongeveer 3 uur en is aan het begin zwaar door het vele slik. Door de zwaarte van deze tocht is de minimale leeftijd 14 jaar. Voor de ervaren wadlopers is het mogelijk om de overtocht te maken naar Schiermonnikoog. Deze tocht duurt 5,5 uur en is 19 km. De minimale leeftijd voor deze tocht is 18 jaar.

De gemakkelijkste wadlooptocht is de tocht bij Texel. Deze tocht is 10 kilometer en duurt ongeveer 3 uur.

Zwemtochten

Er zijn in Nederland ook zeker wat zwemtochten. Hier moet meestal voor worden ingeschreven. Een van de populairste zwemtochten is in Nationaal park Weerribben- Wieben. Hier zwem je tussen de otters en tussen de mede-zwemmers. Het is een van de mooiste plekken om te zwemmen in Nederland.

Ook zijn er in Zwolle zwemtochten. Hierbij wordt door de mooiste grachten van Nederland gezwommen.

Geef een reactie