Vandaag een kort maar zeker niet onbelangrijk artikel.

Het eetpatroon, eet jij om standaard tijden? Stel voor jezelf drie hoofdmaaltijden in, ontbijt, lunch en diner. Eet minimaal 5 keer! Het liefst zes als je wilt afvallen zonder dieet

Ochtend
Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, ik heb er al eerder meerdere artikelen over geschreven maar start elke dag met een ontbijt! Het liefst tussen 7 en 8 uur in de morgen. Rond 10 uur kan je een gezond tussendoortje nemen!

Middag
De middag begin je met een lunch, tussen 12 uur en 1 uur kan je je lunch nuttigen. Neem ’s middags ook één of twee tussendoortjes op vaste tijden.

Avond
Eet tussen 6 uur en 7 uur je avondeten, als je voor 8 uur nog trek hebt kan je ook nog even wat eten maar eet na 8 uur niks meer, je eet na 8 uur vaak dingen die ongezond zijn.

Drink voor je gaat eten een flesje (0,5 liter) water. Je lichaam heeft zuiver water nodig om te gaan afvallen!

Oh, ik had ooit nog een aantal tips genoteerd voor mezelf die mij hebben geholpen om mijn doel te bereiken met afvallen. Het was even zoeken maar hier zijn ze, allemaal met een korte uitleg:

Begin de dag met een ontbijt. Hij stond op het lijstje! Dus nogmaals ontbijt haha. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Begin de dag daarom altijd met een ontbijt. Wat is een goed ontbijt? Dat leer ik je over een aantal daagjes!

Evalueer je eetgewoonten. Eet je laat in de avond, snack je tijdens het koken of eet je de laatste beetjes op van je kinderen? Neem een kijkje in je eigen leefgewoontes en je zal zien hoe makkelijk het is om deze slechte dingen aan te passen!

Snack wanneer je snackt. Pak gezonde snacks wanneer je normaal gesproken hongerig bent en het word een stuk makkelijker om van de rest af te blijven. Bereid je hier ook op voor aan het begin van de dag.

Winkel met een volle buik. Het is het recept voor mislukking als je naar de supermarkt gaat  met honger. Koop van een boodschappenlijstje om impuls aankopen te minimaliseren.

Zittend eten! Staand snel eten uit de verpakkingen is uit den boze. Als je staand en snel eet kan je veel meer eten dan wanneer je zit en geniet van je maaltijden.

Serveer eten op individuele borden en laat het extra’s nog even op het fornuis staan. Pannen en schalen met eten die op de tafel staan vragen erom om opgegeten te worden. Dit kost dus veel inspanning om hier niet aan toe te geven. Zeker omdat je lichaam er ongeveer 20 minuten over doet om een signaal af te geven dat je vol zit.

Eet langzaam en kauw goed op elke hap. Probeer je vork af en toe neer te leggen onder je eten en drink water tijdens je maaltijd.

Niet meer eten na het diner. Hier gaan veel mensen de fout in, ik zelf ook. Ik at vroeger altijd na het eten. Als je toch honger hebt eet dan iets waar weinig calorieën in zitten. Je tanden poetsen na het diner of een sterk kauwgompje nemen kan helpen de zin in eten weg te nemen.

Uiteindelijk toch een minder kort artikel dan ik dacht

— Nadia

Geef een reactie

1 comment

  1. anneke kalis

    Ik weet het allemaal wel maar ik kan het niet. Uit bed eten bah,liever koffie.
    Bewegen kan ik niet omdat ik MS,reuma en botverkalking heb. In de avond stik ik van de honger. Hoe oh hoe ik heb het zo vaak geprobeerd maar jee wat moeilijk. Ik zit op gewicht maar kom heel snel aan. Dan shake (cambrige) ik maar weer.Hulp en ervaringen,misschien kan ik er wat mee.
    groet anneke