afvallen tips

Als je wilt afslanken is het altijd fijn om advies te krijgen of ervaringen van mensen te horen. Dat kan je misschien op weg helpen als je op zoek bent naar een goed dieet of een andere methode om af te vallen. In onze huidige maatschappij, waarin slank zijn de norm lijkt te worden, houden steeds meer mensen zich bezig met afvallen. Tips van anderen zijn dan ook altijd handig en welkom, maar wees wel voorzichtig met wat je wel en niet gelooft.

Je wilt afvallen, tips zijn dan ook hartstikke handig, denk je dan. Immers, andere mensen hebben weer andere ervaringen of hebben diëten uitgeprobeerd die jij nog niet kent. Misschien kun je op basis van die informatie een keus maken. Maar helaas werkt het niet altijd zo. Ten eerste is het zo dat elk mens anders reageert op een bepaald dieet. Wat voor de één werkt, hoeft voor jou dus helemaal niet te werken. Ten tweede is het zo dat mensen soms veel te vroeg conclusies trekken. Al na twee weken denken zij te weten of een dieet wel of niet werkt.

>> Meer Artikelen over Afvallen Tips? Klik Hier >>

Ten slotte moet je ook bedacht zijn op reclame. Sommige mensen geven voor wat betreft afvallen tips waar zij fantastische ervaringen mee hebben. Het liefst ren jij diezelfde middag nog naar de winkel om dat product ook te halen. Maar soms gaat er op het internet achter een persoon iemand schuil die bewust reclame maakt en daar betaald voor krijgt. Het gevolg is dat je na een tijdje merkt dat alleen je portemonnee ervan is afgeslankt. Wil je dus afvallen? Tips zijn handig, maar wees wel kritisch.

Afvallen: tips waar je écht iets aan hebt

Omdat ik weet hoe frustrerend het kan zijn als je misleidende informatie krijgt, wil ik je voor wat betreft het afvallen tips geven die écht werken. Hoe ik weet dat ze echt werken? Omdat ik uit eigen ervaring spreek. Ik weet dat bij het afvallen tips van anderen belangrijk kunnen zijn, dus ik wil je hier ook zeker mee helpen, zodat jij de tools in handen krijgt om zelf aan de slag te gaan.

Zoals je weet ben ik voorstander van afslanken zonder dieet. Het zou mooi zijn als dat zou betekenen dat je gewoon in je luie stoel kan blijven zitten met je zak chips, maar zo werkt het natuurlijk niet. Zonder dieet afslanken betekent dat je je niet aan een onmenselijk of onverantwoord dieet hoeft te houden, maar het betekent ook niet dat je zomaar alles kunt eten wat je wilt. Het is belangrijk dat jij, als je wilt afvallen, tips opvolgt die je eetpatroon kunnen verbeteren. Veranderingen op de lange termijn zullen je streefgewicht elke dag iets dichterbij brengen. Dus hier zijn, als je wilt afvallen, tips die je kunnen helpen:

 • Frisdrank lekker? In één blikje zit wel 30 gram suiker! Vervang dit door groene of witte thee en drink minstens anderhalve liter water per dag. Een betere hulp bij het afslanken is er niet!
 • Rond 4 uur de bekende middagdip? Grijp niet naar chocola, maar neem gezonde alternatieven mee. Denk aan ontbijtkoek, een schaaltje aardbeien of mueslirepen.
 • Regelmatig eten, 6 keer per dag, is belangrijk om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Sla het ontbijt nooit over, want dit is de belangrijkste maaltijd van de dag. Een goed ontbijt zorgt ervoor dat je later op de dag minder gaat snacken.
 • Eet veel groente en fruit. Varieer ook zoveel mogelijk, dus probeer elke dag een andere soort uit of maak eens een salade met kleine stukjes fruit.
 • Winkel nooit met een lege maag. Als je snacks niet in huis haalt, hoef je ook de verleiding niet te weerstaan.
 • Evalueer je eetgewoontes: heb je echt honger of zit er meer achter? Zie je eten bijvoorbeeld als troost of als beloning? Probeer hier op te letten.

Zoals je ziet zijn dit voor het afvallen tips die je eenvoudig zelf kunt toepassen. Ze zullen je op weg helpen naar een slanker lichaam en een gezonder leven. En dat zonder dure pillen of diëten! Ik wens je veel succes met afvallen. Tips en andere trucs kun je overigens ook in mijn andere artikelen vinden, dus kijk daar ook zeker even naar.

Geef een reactie

3 comments

 1. Henriette

  Goede tips, ik kwam ze inderdaad al eerder tegen op de site maar dat is makkelijk, want dan kan ik er meer over te weten komen!

  • Nadia Bievinck

   Het is ook de bedoeling dat je hier alles over afvallen kunt vinden!

 2. Timon

  Ja klopt, het is een erg grote informatieve site. Bedankt Nadia! Heb al heel veel kilo’s verloren gratis door jou ;$