Magnesium

Heb je wel eens van magnesium gehoord? Inderdaad, het is het witte goedje dat turners op hun handen smeren voordat ze kunsten gaan uithalen J. Wat je misschien nog niet wist, is dat magnesium ook een mineraal is dat heel belangrijk is voor je lichaamsfuncties en dat in heel veel van je voeding zit. Het zit in de meeste graanproducten, groenten, zuivelproducten, vlees, etcetera. Het is dan ook een heel belangrijk mineraal waar je veel aan hebt!

Waarom is het dan zo’n belangrijk mineraal? Magnesium zorgt onder andere voor de volgende dingen:

  • Een gezonde bouw van je botten
  • Een goede opbouw van je eiwitten
  • De goede werking van de enzymen en het metabolisme in je lijf
  • De overdracht van prikkels tussen zenuwbanen en verschillende lichaamsfuncties

Omdat magnesium in veel van je eten zit, loop je niet snel een tekort op. Als je toch het gevoel hebt dat je een extra steuntje in de rug kan hebben, kun je een voedingssupplement met magnesium nemen. Je hebt niet snel een overdosis met dit mineraal, dus het kan in elk geval geen kwaad! Symptomen van een magnesiumtekort zijn vermoeidheid en spierkrampen. Het bekende symptoom van een overdosis is diarree. Als je hier last van krijgt stop je tijdelijk met de supplementen en dan zal je lichaam al snel weer in balans raken.

Magnesium tegen stress

Magnesium is dus heel belangrijk voor een goede lichaamsfunctie, maar het schijnt ook een goed middel te zijn tegen stress. De hedendaagse mens heeft veel last van stress en kan dit maar moeilijk omzeilen. De continue spanning is slecht voor lichaam en geest, dus het is belangrijk dat je een  manier vindt om ook te kunnen ontspannen.

Als je goed gestrest bent, verbrandt je lichaam veel magnesium. Maar magnesium is het mineraal dat helpt te ontspannen! Ben je dus vaak gestrest, dan kun je baat hebben bij extra magnesiumvoedingssupplementen.

Voel je goed

Op het web kun je veel positieve verhalen lezen over het mineraal magnesium. Het is een erg belangrijke stof voor je gezondheid. Misschien kun je je nog herinneren dat ik er ook wat over heb geschreven in een aantal van mijn blogs over superfoods. In veel superfoods zit veel magnesium, waardoor ze supergezond zijn. Je kan niet zonder, dus zorg dat je gezond eet en neem eventueel een extra magnesiumsupplement. Voel je goed en leef!

Geef een reactie