Glucosamine artrose

Heb jij wel eens gehoord van glucosamine? Nee? Het is een voedingssupplement dat je kan helpen als je overgewicht hebt. Bepaalde pijntjes die je weerhouden om meer in beweging te komen kunnen ermee verholpen worden. Lees dus snel verder, want misschien is glucosamine ook wel iets dat jij zou moeten proberen.

Glucosamine is een stof die pijnstillend werkt bij symptomen van artrose. Artrose kan optreden bij ouderdom of bij overgewicht. Het is een naam voor de slijtage van het kraakbeen. Kraakbeen is het zachte been dat bijvoorbeeld in je oren en neus zit. Dit kraakbeen zit ook in de gewrichten. Eigenlijk zijn het een soort kussentjes waardoor de gewrichten niet tegen elkaar aan botsen.

Als je kraakbeen versleten is, door ouderdom of overgewicht, doen deze kussentjes hun werk niet meer voldoende. Je gaat daarom pijn voelen: de klappen op je gewrichten worden niet meer opgevangen door het kraakbeen.

Gebruik van glucosamine

Bij het gebruik van glucosamine voel je minder pijn in je gewrichten. Glucosamine kun je niet uit voedsel halen, dus als je het wilt gebruiken zul je het als een voedingssupplement (tablet) moeten innemen.

Heb je last van je knieën door overgewicht? Knieklachten zijn heel beperkend, waardoor je niet veel kan bewegen. En dat terwijl jij juist meer wil bewegen om af te vallen! Om de pijn te verminderen is het daarom verstandig om te beginnen met glucosamine. Het is niet precies bekend hoe deze stof werkt, maar het is wel bewezen dat het werkt.

Als je besloten hebt om met glucosamine te starten, moet je wel wat geduld hebben. Het duurt een aantal maanden voordat je het verschil in pijn echt zult merken. Maar uiteindelijk zal het de moeite waard zijn en kun jij ook weer lekker gaan sporten :)!

Positieve verhalen over glucosamine

Je hoeft niet bang te zijn dat je met glucosamine allerlei chemische troep in je lichaam stopt. Glucosamine is namelijk een lichaamseigen stof. Dat betekent dat het ook al in je lichaam zit. Voor  de fabricatie van de supplementen wordt glucosamine uit schaaldieren gehaald. Voor vegetariërs is er zelfs een variant op de markt die van paddestoelen is gemaakt!

Over glucosamine zijn veel positieve verhalen te lezen. Mensen krijgen hun leven weer terug doordat ze beter kunnen bewegen. Als jij knieklachten hebt door overgewicht is het dus zeker de moeite waard om je leven een nieuwe boost te geven met glucosamine!

Klik hier om glucosamine tabletten te kopen

Geef een reactie