Wat eten we vandaag? Is het gezond?

Gevarieerd eten, gezonde maaltijden bereiden en geen uren in de keuken staan, is dat lastig? Welnee! Ik vind koken heel erg leuk, dus ik sta graag een flinke tijd in de keuken om uitgebreide menu’s te maken en nieuwe recepten uit te proberen. Dat gebeurt meestal in het weekend, want door de week heb ik geen tijd om zo lang te kokkerellen. Maar ik eet wel elke dag gezond en grijp nooit naar kant-en-klaarmaaltijden of diepvriespizza’s (okee, een paar keer per jaar misschien, maar vaker niet!).

Wat eten we vandaag? Maandag!

Aan het begin van de week kan ik nog nagenieten van de kookkunsten die ik in het weekend heb verricht. TIP: ik houd het simpel. Ik maak op maandag daarom meestal een maaltijdsalade, bijvoorbeeld met bonen, tomaat, komkommer, tonijn en verse kruiden. Vis zit boordevol goede vetzuren: heel gezond!

Wat eten we vandaag? Dinsdag!

Ik krijg vriendinnen op bezoek en ik wil ze verrassen. TIP: een ouderwetse maaltijd! Daar rekenen ze vast niet op! Rode kool met appeltjes en draadjesvlees bijvoorbeeld, dat maakte mijn oma vaak voor mijn opa. Ik maak het alleen wel wat spannender, want mijn vrienden zijn iets minder snel tevreden dan opa. Rode kool wordt opeens hip in combinatie met pruimen en noten. Met dank aan oma!

Wat eten we vandaag? Woensdag!

Okee, nu hebben we al vis en vlees gehad, een dagje zonder kan geen kwaad. Vandaag wordt het vooral groente! TIP: kies voor seizoensgroenten. Die zijn goedkoper omdat er veel van beschikbaar is. Pas je menu aan op het jaargetijde en je eet het hele jaar door gevarieerd en gezond.

Wat eten we vandaag? Donderdag!

Hmmm, het wordt al lastiger. TIP: ik kijk in mijn keukenkastjes. Niet naar ingrediënten, maar naar mijn pannen. En daar is: de grillpan! Goed idee! Grillen maakt je eten net even wat interessanter. Zelf houd ik erg van gegrilde groenten. Maar wacht, ik zie ook nog lange satéprikkers liggen. Wat dacht je van een spies met gamba’s, courgette en paprika’s?

Wat eten we vandaag? Vrijdag!

Op vrijdagavond ga ik altijd sporten. TIP: licht verteerbaar eten is wat ik nu nodig heb. En het moet snel klaar zijn, want ik moet dus nog de deur uit. Altijd goed: roerbakken! Met veel groenten en ik gebruik altijd zilvervliesrijst voor genoeg vezels.

Wat eten we vandaag? Weekend!

In het weekend neem ik dus de tijd. Het is heel erg leuk om met je partner, vriendinnen of kinderen lekkere recepten uit te zoeken. Vergeet vervolgens de voorpret niet! Ga dus ook samen boodschappen doen en natuurlijk samen koken. Gezellig!

Heb jij ook tips voor een gezond en gevarieerd weekmenu? Ik hoor ze graag, voor als ik een keer wat minder inspiratie heb.

Geef een reactie