camu-camu-bessen-afvallen-experts

In deze superfoodsaflevering zal ik jullie weer iets vertellen over een hele gezonde bes. Camu camu is een exotische bes uit het Zuid-Amerikaanse Amazonewoud, net zoals de açai bes. Camu camu is echter helemaal niet lekker om vers te eten, omdat het een erg zure smaak heeft. Deze zure smaak wordt echter veroorzaakt door een grote hoeveelheid vitamine C.

Omdat camu camu zulk sterk spul is, moet je er niet te veel van nemen op een dag. Een vierde theelepel is de maximale dosering. Dit staat ongeveer gelijk aan één gram. Als je meer neemt, krijg je waarschijnlijk diarree. Bovendien heeft het geen zin om grote hoeveelheden vitaminen in te nemen, want die plas je gewoon weer uit. Zonde van dat mooie superfood en natuurlijk zonde van je geld ;-).

Camu camu zit vol met vitamine C, B-vitaminen, bètacaroteen, ijzer, fosfor en niacine. Het is daarom een echt vitaminebommetje en is wat betreft eigenschappen en effecten vergelijkbaar met andere superfoods. Kort samengevat: het zal je spijsvertering ten goede komen en het zal je een goed afweersysteem geven.

Een specifieke eigenschap maakt camu camu echter extra bijzonder. Het schijnt een echte geestelijke oppepper te zijn. Dat wil zeggen dat camu camu een vergelijkbare werking kan hebben als allerlei antidepressiva. Camu camu helpt je dus zowel fysiek als geestelijk op te knappen!

cta-light-recepten

Camu camu: een vitamine-C-bom!

Camu camu bevat een ontzettende hoeveelheid aan vitamine C. Een jonge bes bevat in verhouding dertig tot zestig keer zoveel vitamine C als een sinaasappel! Vitamine C is supergezond, want het heeft een antioxidantfunctie. Dat houdt in dat cellen beschermd worden tegen schade van vrije radicalen. Hierdoor worden allerlei ernstige ziekten voorkomen.

Het voordeel van deze hoge concentratie vitamine C is dat camu camu gebruikt kan worden in plaats van kunstmatige voedingsupplementen (vitamine-C-pillen of multivitamine).

Het is niet duidelijk waarom camu camu tegen depressie helpt. Het staat ook niet vast dat het bij iedereen helpt, maar bij veel mensen kan camu camu verlichting brengen. Het helpt bijvoorbeeld ook tegen hoofdpijn die gepaard kan gaan met depressiviteit.

Camu camu gebruiken

De camu camu bes is net als de açai bes in poedervorm verkrijgbaar. Helaas is de camu camu bes nog niet zo bekend, dus het is niet zo gemakkelijk te vinden in natuurwinkels. Je kunt het gelukkig wel gewoon online vinden.

Net zoals met sommige andere superfoods is het verstandig om je arts te raadplegen voordat je begint met het consumeren van camu camu poeder. Met name als je zwanger bent of medicijnen gebruikt is dit aan te raden.

Omdat camu camu in poedervorm wordt verkocht, is het gemakkelijk te gebruiken in sapjes of toetjes. Begin jij je dag ook al met een superfoodsmoothie? Roer er dan nog een beetje camu camu door, zodat je dag kan beginnen met een geweldige vitamineboost. Heb jij goede ervaringen met camu camu? Laat een reactie achter en vertel me over jouw gebruik van superfoods!

Klik hier om camu camu bessen poeder te kopen

Geef een reactie