superfoods

Deze week zat ik RTL Late night te luisteren, superfoods kwamen aan bod met Ellemieke Vermolen. Op dat moment realiseerde ik me dat er nog helemaal geen blog over superfood op Afvallenexperts.nl stond.

Een beetje jammer, vandaag wat tijd kunnen vrijmaken in wat drukke weken om over deze superfoods te bloggen.

Wat zijn superfoods?

Superfoods is (zoals ik het zie) een echte hype aan het worden of het is zelfs al een hype. Deze hype is denk ik ontstaan omdat steeds meer mensen zich slecht voelen door de ‘troep’ die wordt verkocht in supermarkten.

Voeding zit tegenwoordig vol met allerlei voedingsstoffen die gewoonweg niet gezond zijn voor je.

Mensen waren toe aan voeding wat mensen helpt zich beter te voelen. En niet ‘zomaar’ voeding wat mensen beter laat voelen, maar echte SUPER voeding. Gezond voedsel bevat vaak 2 of 3 bijzondere en gezonde eigenschappen die goed voor je zijn. Superfoods bevatten er 4 keer zo veel!

Je gaat je er letterlijk beter van voelen als je regelmatig superfoods eet. Superfoods zijn enorm rijk aan mineralen, vitaminen, aminozuren enantioxidanten.

Lijst met Superfoods

Van één van de blogs van Mitchel van Duuren (Superfoodsblog) is een lijst te vinden met alle superfoods, hieronder is dezelfde lijst te vinden:

De 10 belangrijkste superfoods zijn:

 1. Goji bessen
 2. Cacao
 3. Maca
 4. Producten van bijen
 5. Spirulina
 6. AFA Blauw / groene algen
 7. Marine Phytoplankton
 8. Aloe vera
 9. Hennepzaad
 10. Cocos

Overige superfoods

Waarom kiezen mensen Superfoods?

De voornaamste reden dat mensen superfoods nuttigen is omdat ze zich er beter van gaan voelen.

Wil je alles uit je lichaam halen zul je gezond moeten leven, dit kun je doen door middel van een combinatie van drie factoren:

 1. Gezonde & gebalanceerde voeding;
 2. Genoeg lichamelijke beweging;
 3. Een ontspannen en gelukkige geest.

Omdat de hedendaagse landbouw geen rekening meer houd met deze drie pilaren is het moeilijk om voor iedereen deze standaarden aan te houden. Zelfs bijna onmogelijk als je je nooit verdiept hebt in voeding.

Toch is het met enige interesse en een goed boodschappenlijstje/receptenboek nog steeds goed mogelijk. Gezonde voeding is het fundament van een gezonder lichaam.

Wil je graag meer uit je lichaam halen en een gezonde levensstijl bereiken dan heeft Mitchel ook nog een goed boek over het Paleo Dieet.

Gebruiken jullie al Superfoods?

Zijn jullie al bekend met superfoods of willen jullie er graag meer over weten? Laat dan een reactie achter met jou ervaring of vraag, ik beantwoord hem graag!

Wij van Afvallenexperts.nl putten energie en motivatie uit onze reacties, heb je wat gehad aan dit artikel? Laat dan even een reactie achter. Bedankt!

Geef een reactie

6 comments

 1. Lilo Deemshof

  Super(foods), ik eet sowieso iedere dag een groene smoothie wat erg gezond is. Soms verwerk ik superfoods in de smoothies, het is heerlijk en ik voel me er echt een stuk beter door sinds ik het gebruik.

 2. Oukje B

  Mijn kast staat vol met superfoods, ik ben er dol op. Zo’n vijf keer per week maak ik een liter groene smoothie met verwerkte superfoods erin. Rauwe cacoa eet ik ook wel eens maar niet zo heel vaak, vind de bessen wat lekkerder als ik eerlijk ben.

  Een groot voordeel van de smoothies is dat ik minder eet in de avond en ook veel meer vitamines binnen krijg met de superfoods.

  Ik ben ongeveer een jaar bezig met mijn voedsel en ik voel me een stuk beter en lekkerder sinds ik gezonder ben gaan leven. Superfoods kan ik niet meer missen in mijn leven en het boek wat je noemt heb ik ook in één klap uitgelezen.

  Daarnaast geloof ik er alleen niet zo in dat je je hele levensstijl in één keer om kunt gooien, ik heb het stapsgewijs gedaan. Met resultaat. Ik ben super gezond en sportief geworden, het voelt echt geweldig.

  Groetjes, Oukje

 3. Sandra

  Zijn lijnzaad en biologische cranberry’s ook superfoods??
  (Ik wil graag wat kilo’s kwijt en probeer zo min mogelijk suiker tot me nemen maar dat lijkt in deze maatschappij een haast onmogelijke opgave. Daarom probeer ik nu wat te variëren met kwark en superfoods ipv een broodmaaltijd ! )

 4. riet grootenboer

  Ik heb gisteren voor het eerst superfood gekocht ..ik vindt het lekker..het was pomelo waar dient het voor en hoeveel calorieën. Ik weet er nog helemaal niks van

  • Nadia Bievinck

   Hallo Riet,

   De pomelo is een vrucht die 38 calorieën per 100 gram bevat. Dit aantal calorieën is zeker niet veel en het is een gezonde citrusvrucht die rijk is aan onder andere vitamine C, vezels, natrium en kalium. Veel belangrijke goede voedingsstoffen dus!

   Groetjes Nadia