bewegen pauze werk

Als je wil afvallen is het aan te raden om meer te bewegen. Meer bewegen klinkt makkelijker dan het in werkelijkheid is. Zie maar eens ergens de tijd vandaan te halen als je moet werken, het huishouden moet doen en/of kinderen hebt. Wij begrijpen dat meer bewegen er hierdoor bij in kan schieten en daarom hebben wij 4 manieren bedacht om meer te bewegen. Met deze 4 manieren is het voor iedereen mogelijk om meer te bewegen. Ook als je wat minder tijd hebt.

Vervang de auto

Als je het druk hebt kan het lastig zijn om een wandeling of fietstocht in te plannen. Wat je wel kan doen, is minder vaak de auto pakken als je ergens naartoe gaat. Boodschappen doen kan bijvoorbeeld makkelijk met de fiets of lopend. Op deze manier combineer je een taak die je toch al moet doen met een beetje beweging. Zo ben je dus niet veel meer tijd kwijt, maar ben je toch actief bezig geweest. Als je ergens naartoe moet, sta er voortaan dan bij stil dat je ook kan lopen of fietsen. Dit kost je vaak maar weinig extra tijd en je voelt je beter over jezelf omdat je beweging hebt gehad.

Sporten en televisiekijken

Na een lange dag heb je het wel verdiend om je favoriete tv-programma te kijken en heb je dus geen zin om dit te missen om beweging te krijgen. Dat is begrijpelijk, maar je kan dit ook combineren. Hier zijn twee opties voor.

  • Je kan tegenwoordig op je telefoon veel programma’s live bekijken. Als je naar de sportschool gaat kun je bijvoorbeeld tijdens het hardlopen met je koptelefoon op, jouw favoriete programma kijken. Je legt je telefoon gewoon op het dashboard en zo kan je sporten en televisiekijken combineren. In de sportschool is vaak gratis Wifi waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over je data verbruik. Dat is gratis op deze manier.
  • Een andere optie is sporten voor de tv. Er zijn veel oefeningen die je gemakkelijk thuis kunt doen terwijl je tv kijkt. Zo kun je veel buikspieroefeningen doen op een matje. Die kun je in de sportschool doen, maar ook gewoon voor de televisie.

Bewegen op je werk

Als je een kantoorbaan hebt zit je bijna de hele dag. Dit is niet alleen slecht voor je spieren, maar die rolletjes worden ook alleen maar erger als je 8 uur lang niet beweegt. Hieronder wat tips om op je werk meer beweging te krijgen.

  • Als je met het openbaar vervoer naar je werk gaat is het geen gek idee om eens een halte eerder uit te stappen. Vanaf hier kun je lopen of fietsen naar je werk. Dan heb je de eerste beweging van de dag al binnen.
  • Op je werk kun je het beste elk uur even gaan staan en een minuut een rondje lopen. Dit zorgt ervoor dat je nek en schouders ontspannen en jij even wat beweging hebt gehad. Dit kan je combineren met drinken halen voor je collega’s. Op die manier maak je ook je collega’s blij.
  • In de pauze kun je een wandeling maken. Je boterham kan je ook lopend opeten, dus loop even een rondje in de omgeving. Je kan alleen gaan, maar je kan ook aan je collega’s vragen of zij mee gaan.
  • Neem de trap in plaats van de lift. Traplopen is erg goed voor je beenspieren en je verbrandt er aardig wat calorieën mee als je dit altijd doet in plaats van de lift nemen.

Sport samen

Heb jij geen idee hoe je een sociaal leven in stand kan houden en daarnaast actief bezig kunt zijn? Ga samen met je vrienden of vriendinnen sporten. Dit maakt sporten ten eerste leuker, zodat je er zin in krijgt. Ten tweede hoef je er geen extra tijd voor in te plannen, want je combineert je sociale leven met sporten. Je kan bijvoorbeeld een stuk gaan wandelen op een vaste dag in de week, of je pakt het serieuzer aan en kiest een sport waarop jullie je abonneren, zoals boksen. Het gaat erom dat je sporten niet als een extra taak gaat zien maar als een gewoonte. Door al deze tips toe te passen zul je merken dat je beter (en strakker) in je vel gaat zitten.

Geef een reactie