4 dagen dieet

Even snel een 4 tot 5 kilo verliezen, zodat je net weer wat lekkerder in je jeans zit en je weer slanker voelt. Met dit uitgebalanceerd dieet heb je geen honger en ben je voor het weekend weer in vorm lezen we op sites die deze 4 daagse vermageringskuur aanprijzen. Alle vette, zoute en zoete tussendoortjes zijn 4 dagen lang uit den boze en je drinkt meerdere liters water op een dag.

Doordat je enorm veel drinkt en in de maaltijden gewoon je vezels en calorieën binnenkrijgt voel je weinig honger. Daarnaast krijg je minder zouten en veel vochtafdrijvende stoffen uit de groenten binnen. Dit verklaart je snelle gewichtsafname. Je lichaam ontdoet zich alleen van overtollig vocht, je lichaam spreekt in 4 dagen nog geen vetreserves aan. Zouden werkende mensen dit dieet langer voortzetten krijgen ze gegarandeerd te kampen met ondervoeding.

Waaruit bestaat het 4 dagen dieet?

Je ontbijt tijdens deze 4 dagen bestaat voornamelijk uit fruit met magere yoghurt en een volkoren boterhammetje. Tijdens de lunch eet je een salade met een rijstwafel, een volkoren bol belegd met magere kaas en tomaat of een tonijnsalade, eveneens met een snee volkorenbrood. Het avondeten is een stuk vis of vlees met groenten en een gekookte aardappel, 1 bordje pasta of groente met zilvervliesrijst. Als tussendoortje mag je zoveel wortel en komkommer als je wilt.

Gezond diëten voor blijvend resultaat

Door het geringe aantal calorieën dat je binnenkrijgt is het niet aan te raden het 4 dagen dieet langer te volgen. Het is geen ongezond dieet, in het dieet zitten immers alle voedingsstoffen die je nodig hebt. Eet je na die 4 dagen iets meer van hetzelfde, maar beperk je de inname van suikers en overdadige vetten zal je zien dat je op gewicht blijft.

Gezond afvallen bereik je door het prikkelen van je lichaam de vetreserves aan te spreken. Als je jezelf langdurig voldoende voedsel ontzegt gaat het tempo van je stofwisseling omlaag. Het lichaam gaat toekomen met wat het krijgt en je stopt met afvallen. Je kan je lusteloos gaan voelen en last van allerlei kwaaltjes gaan krijgen door een verminderde weerstand.

Hoe heb jij het 4 dagen dieet ervaren?

Wij zijn benieuwd hoe jij het dieet van 4 dagen hebt ervaren. Deel je mening en schrijf ons hoeveel jij afgevallen bent in 4 dagen.

Geef een reactie