Het idee is eigenlijk erg eenvoudig. Reken uit wat je gewoonlijk eet. Daarna reken je uit hoeveel minder je moet eten om af te vallen. Als je minder calorieën opneemt en hetzelfde aantal calorieën verbruikt ga je vanzelf afvallen.

De eigenschappen van het 40 punten dieet

De basis van het 40 punten dieet is het tellen van de calorieën die je eet. Voor het gemak zijn de calorieën omgerekend in punten. 40 punten dat is 1000 calorieën. Zo ongeveer het minimale aantal dat een gezonde, volwassen vrouw nodig heeft, of eigenlijk net iets minder.

Doordat het aantal calorieën per maaltijd bekend is weet je heel goed wat je eet. Die bewustwording is eigenlijk een belangrijke bijwerking van het 40 punten dieet.

Voorzichtig beginnen is het advies

Het 40 punten dieet heeft een groot nadeel. Je kunt er beter niet te plotseling aan beginnen, zeker niet bij obesitas of daaraan verwante problemen. Als je last hebt van overgewicht en je gebruikt nu 2500 calorieën per dag, ofwel 100 punten, moet je langzaam naar die 40 punten gaan. De eerste stap kan zijn je maaltijden bereiden met een dagtotaal van 80 punten, ofwel 2000 calorieën. In de weken daarna ge je naar de 40 punten met stappen van 20 punten, dat zijn 500 calorieën.

Op die manier is het 40 punten dieet niet alleen haalbaar maar ook nog eens gezonder. Er zijn namelijk heel goede en complete lijsten te vinden op het internet met de punten van etenswaar, frisdranken en zelfs alcoholhoudende dranken. Door goed gebruik te maken van die lijsten kun je met het 40 punten dieet afvallen zonder dat je die speciale lekkernij hoeft te laten staan of weg te gooien. Natuurlijk moet het allemaal wel een beetje minder worden.

Zorg goed voor jezelf

Om niet een te grote aanslag op de gezondheid te plegen wordt aangeraden een multivitamine supplement op te nemen in het dieetplan. Bij de meeste puntenlijsten staat ook een minimaal dieetlijstje aangegeven. Daarop staan een paar etenswaren die je beslist dagelijks moet eten om je lichaam weer gezond te laten worden en gezond te houden.
Het dieet is duidelijk beschreven, zodat je het zelfstandig kunt doen. Echter, raden wij altijd aan om een dieet te volgen onder begeleiding van een voedingsdeskundige.
Zodat deze kilo’s eraf blijven en niet weer des te sneller erbij komen.

Drie maaltijden komen meestal net onder de 40 punten uit. Dat geeft ruimte voor een versnapering in de avond, zelfs een glaasje frisdrank of bier zou kunnen. Je moet natuurlijk wel eerlijk blijven tellen, ook dat glaasje bier heeft 4.5 punten.

Heb jij het 40 punten dieet gevolgd, wat waren de resultaten voor jou? Heb je een mening over het 40 punten dieet, laat dan een reactie achter op onze website of stuur ons een E-mail.

Geef een reactie