Beste allemaal, ook in deze aflevering van Superfoods zal ik jullie weer iets vertellen over een heel bijzondere alg! De AFA blauwgroene alg is, net als spirulina, een echte oeralg die al duizenden jaren bestaat. In het deel van Noord Amerika dat nu Zuid-Oregon heet, was duizenden jaren geleden een grote vulkaanuitbarsting. Als gevolg hiervan stroomde een heleboel lava en as het nabij gelegen Klamathmeer in. Zoals je misschien weet zorgen as en lava vaak voor een heel vruchtbare ondergrond. Zo ook in het Klamathmeer, waardoor de AFA blauwgroene alg er kon groeien.

Ben je nog steeds niet erg enthousiast over het idee om algen te gaan eten? Lees dan verder, want ik beloof je dat je na dit verhaal overtuigd bent ;-). De AFA alg is heel uniek, omdat het op één bepaalde plek in de wereld groeit. Op deze plek bij het Klamathmeer zijn de klimatologische omstandigheden perfect.

De alg heeft talloze gezondheidsvoordelen voor lichaam en geest, daarom noemen we het superfoods! Je kunt het ook op verschillende manieren consumeren.

AFA blauwgroene algen, voor lichaam en geest

De eiwitten van de AFA blauwgroene alg zijn voor het lichaam heel gemakkelijk om op te nemen, zeker in vergelijking met dierlijke eiwitten. Daarnaast bevat deze alg ontzettend veel supergezonde voedingsstoffen. Er zitten wel acht essentiële aminozuren in, en daar heb je al genoeg van als je slechts 1,5 gram AFA alg tot je neemt! Deze aminozuren zorgen onder meer voor een snelle stofwisseling in je cellen, waardoor goede stoffen snel worden opgenomen en gifstoffen snel worden afgevoerd.

Bovendien zorgen de gezonde stoffen in de AFA alg voor gezond haar, een gezonde huid en mooie nagels. Daarnaast heb je een gezond immuunsysteem met dit superfood. Er wordt wel gezegd dat de AFA blauwgroene alg op bepaalde punten dezelfde voedingswaarde heeft als moedermelk. Dat moet goed zijn!

De AFA blauwgroene alg heeft oneindig veel voordelen voor je hersenen en je geestelijke gemoedstoestand. Studies hebben gewezen op het gunstige effect van deze alg op creativiteit, alertheid en concentratievermogen. Bovendien kan deze alg je opgewekter maken en het schijnt te werken tegen depressies en ADHD. Het zou dus kunnen dat deze natuurlijke stof bepaalde medicijnen kan vervangen.

cta-light-recepten

Hoe kan ik AFA blauwgroene algen nemen?

Evenals spirulina is de AFA blauwgroene alg te verkrijgen in tabletvorm. Je kunt er dus voor kiezen om dit superfood in te nemen met andere voedingssupplementen of medicijnen. Je kunt het ook als poeder nemen en het dan oplossen in dranken, soepen of toetjes. Daarnaast schijnen er ook repen op de markt te zijn waar superfoods zoals de AFA blauwgroene alg in zitten.

Zorg dat je niet te gretig bent met deze alg, want je lichaam moet er even aan wennen. Bouw het gebruik dus langzaam op en drink veel water, zodat de afvalstoffen uit je lichaam goed afgevoerd kunnen worden. Houd er ook rekening mee dat de alg voor zwangere vrouwen soms niet geschikt is. Overleg bij twijfel dus altijd met je arts.

Ik hoop dat je wat hebt aan de tips die ik je hier geef en dat je ook geïnteresseerd bent in superfoods en het gebruik ervan. Laat dus gauw wat horen over je ervaringen, laat een reactie achter! 😉

Klik hier voor meer informatie over de AFA blauwgroene algen

Lees ook de volgende blog uit deze Superfoods lijst: Marine Phythoplankton
Lees ook de vorige blog uit deze Superfoods lijst: Algen

Geef een reactie