Transformeer naar een gezond lichaam

Je hebt al van alles geprobeerd om dat gezonde lichaam te krijgen, maar tóch wil het niet lukken. Dan kun je bij de pakken neer gaan zitten, of je kunt verder lezen over de 5 tips waarmee jij naar een gezond lichaam kunt transformeren. Een gezond lichaam resulteert namelijk in een gezonde geest en dat betekent automatisch dat je de dingen van het leven beter aan kunt.

1. Drink voldoende water

We horen het vaak genoeg: dat we genoeg moeten drinken. Het valt alleen niet mee om dit vol te houden. En toch is dat één van de tips die ik je wil meegeven. Om die ware transformatie naar een gezonder lichaam mee te maken is het ontzettend belangrijk dat we ons lichaam goed verzorgen door voldoende vocht binnen te krijgen. Water is één van de beste dingen die we kunnen drinken, omdat er geen calorieën inzitten. Vaak vergeten we namelijk dat we ook via ons drinken calorieën binnen kunnen krijgen.

2. Eet groente en fruit

Een groot onderdeel van een gezondere levensstijl is je voeding. Wat eet je? Transformeren naar een gezond lichaam hangt nu eenmaal samen met ons eetpatroon. Bedenk eens wat jij op een dag allemaal naar binnen werkt als ontbijt, lunch, diner en eventuele tussendoortjes. Zorg ervoor dat je genoeg groente en fruit eet, omdat deze vitaminen en mineralen bevatten die we nodig hebben om gezond te zijn én blijven. Vervang bijvoorbeeld je ongezonde tussendoortjes door rauwe wortels of komkommer en eet elke dag een appel (voor de vezels).

3. Beweeg regelmatig

Een gezonder lijf bereik je niet zomaar. Een belangrijk deel zit hem in de voeding, maar wat ook onmisbaar is voor het creëren van een lichaam waar je trots op kunt zijn, is voldoende beweging. Het wordt aangeraden om elke dag minstens 30 minuten te bewegen. Het is sowieso van belang om niet maar één keer per week te gaan hardlopen bijvoorbeeld, maar om iedere dag je lichaam even actief te gebruiken om je spieren soepel te houden en je hart sneller te doen kloppen, zodat je vet verbrandt. Bewegen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Door een half uur te sporten, wandelen of anderszins actief bezig te zijn, kun je je hoofd namelijk helemaal leeg maken en daar profiteert uiteindelijk ook je lichaam van.

4. Slaap genoeg

Je zou het misschien niet zeggen, maar om die begeerde transformatie naar een gezond lichaam te kunnen maken is het ook heel erg belangrijk dat je genoeg slaapt. Tijdens je slaap herstelt je lichaam zich namelijk. Cellen worden vernieuwd en dat heeft natuurlijk effect op je spieren, je huid, noem maar op. Ook je geest plukt de vruchten van genoeg slapen, omdat je in de nachtelijke uurtjes dingen die je overdag hebt meegemaakt verwerkt. En een gezond lichaam bereik je nu eenmaal eerder als je ook geestelijk lekker in je vel zit.

5. Ontspan

Het lichaam en de geest zijn samen één en dat betekent dat de dingen die je geestelijk ervaart effect hebben op je lichaam. Transformeer daarom naar een gezond lichaam door ook elke dag een moment van rust te nemen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door helemaal niets te doen, of als je daar niet zo goed in bent, door je favoriete hobby te beoefenen. Wat bij mij erg goed werkt is gewoon iedere dag een paar yogaoefeningen doen. Mijn lichaam én mijn geest komen daar allebei van tot rust en ik ben tegelijkertijd ook nog eens mijn lichaam aan het rekken en strekken, waardoor die felbegeerde transformatie gestimuleerd wordt.

Geef een reactie