Het brood dieet

Het brood dieet, ook wel wisseldieet genoemd, werd in 1984 geïntroduceerd door dr. Vos. De basis van het brood dieet, wisseldieet, is dat je de ene dag alleen maar brood mag eten met water, thee of koffie en de andere dag weer gewoon mag eten. Zelfs een tussendoortje is geoorloofd. Volgens dr. Vos is het een goed dieet dat er voor zorgt dat de alvleesklier wordt getraind om geen overtollige insuline aan te maken. Er waren en er zijn veel mensen die er wel en niet in geloven. Beide kampen hebben hun eigen argumenten.

Voor- en nadelen van het brood dieet

Voordelen

Het is een dieet waarbij je tijdens het uitoefenen ervan ongeveer twee kilo per week kan afvallen. Dus het dieet werkt. Wanneer je tijdens het dieet extra gaat bewegen, wat natuurlijk voor bij dieet goed is, zal je nog meer gewichtsverlies kunnen bereiken.

Het is een dieet wat gemakkelijk vol te houden is. Honger lijden is niet nodig. Je mag tijdens de brooddagen voldoende eten zolang het maar alleen brood is. Het is niet nodig om calorieën te tellen. De ene dag eet je alleen brood en de andere dag mag je eten wat je wilt. Natuurlijk geen calorierijke producten zoals pinda’s of pindakaas op het brood. Ook op deze dagen moet je zoveel mogelijk calorierijke producten vermijden.

Het een goedkoop dieet. Je hebt geen dure drankjes of afslankmiddelen nodig zoals dat bij vele andere diëten wel het geval is.

Nadelen

Er zijn mensen die zeggen dat het brood dieet een dieet is waarbij je, als je er mee stopt, ook in een korte periode weer vele kilo’s zal aankomen. Zij hebben in principe gelijk maar dat is voor elk dieet zo. Tijdens het volgen van een dieet moet je trachten je eetpatroon te veranderen en je moet afleren om vette happen te nuttigen of zeer calorierijk voedsel. Het is belangrijk om, als je op je gewicht wilt blijven, een diëtist moet raadplegen welke weg je het beste kunt volgen.

Er is een groep mensen die bij het volgen van het brood dieet maagklachten zullen krijgen. Zij moeten dan hiermee stoppen en aan een diëtist om een alternatief dieet vragen.

Je moet nooit te lang een brood dieet blijven volgen. Zes weken is lang genoeg. Je moet voldoende stoffen binnen krijgen. Als je op de gewone eetdagen zorgt dat je voldoende vitaminen binnenkrijgt via vers fruit en groenten is alles in orde.

Het gebruik van het brood dieet

Een brood dieet, goed toegepast, werkt inderdaad en is zeker niet ongezond. Velen van ons denken nog steeds dat brood veel koolhydraten bevatten maar dat is niet zo. Bij brood is het toverwoord “vezels”. De vezels van brood zorgen er voor dat je snel verzadigd bent en dus minder snel honger krijgt. Ook zitten er in brood de nodige vitamines B en mineralen.

Een brood dieet kan zonder negatieve effecten, bij goed gebruik, toegepast worden.

Geef een reactie