Wat zijn leuke apps die je helpen bij het sporten en afvallen?

In deze tijd waarin de helft van alle mobiele telefoongebruikers een smartphone heeft stromen ook diverse sportgerelateerde apps de markets op. Deze sport apps kunnen je ondersteunen tijdens het afvallen en maken het sporten nog leuker. We hebben gekozen voor gratis apps die voor veel verschillende telefoons te verkrijgen zijn. Afvallen met Fitness zet de 3 leukste apps voor je op een rijtje: Endomondo, Looptijden.nl en MyFitnessPal.

Endomondo

Endomondo Sports Tracker is een gratis app die alle gegevens bijhoudt tijdens het sporten. Met behulp van GPS word je positie en snelheid in real-time bijgehouden. Al je trainingen worden opgeslagen waarbij via Google Maps alle routes na afloop worden weergegeven. Zo zie je niet alleen waar je langs bent gereden, ook de snelheid die op dat moment gereden is kan op elk mogelijk punt in de route bekeken worden. Endomondo geeft je daarnaast informatie over het aantal caloriën die verbrandt zijn, de afgelegde afstand, gemiddelde snelheid en de splittijden per kilometer. Endomondo is geschikt voor fietsers, schaatsers, hardlopers en elke andere denkbare duursport.Via de website van Endomondo kan je al je vrienden real-time in de gaten houden. Waar ze zijn, wat ze doen, wat hun snelheid is en kan je ze aanmoedigen. Je typt een aanmoediging in en je vriend of vriendin hoort deze aanmoediging direct via zijn oordopjes in zijn oor. Afgelegde routes kunnen opgeslagen en gedeeld worden met je vrienden. Zo heb je de mogelijkheid om onderling uit te maken wie de snelste is op een bepaalde route. Elke workout kan je delen via Facebook.Endomondo Sports Tracker is gratis beschikbaar voor Android, iPhone, Windows Mobile en Blackberry. Voor extra informatie is er ook een betaalde versie beschikbaar.Website: Endomondo

Looptijden.nl

Een volledig Nederlandstalige app die te gebruiken is als ondersteuning tijdens het hardlopen. Net als Endomondo werkt Looptijden.nl ook met GPS. Je routes worden ook hier bijgehouden net als de snelheid, de gelopen afstand, de route en het aantal verbruikte calorieën. Looptijden.nl toont de hardloper vele statistieken over de eigen prestaties. Ook krijg je de beschikking over je eigen blog en fotoalbum waar je al je informatie en foto’s met betrekking tot hardlopen op kwijt kunt. Daarnaast voorziet Looptijden.nl je van alle informatie over hardloopwedstrijden bij jou in de buurt. De gelopen route kan je delen met je vrienden of publiceren op Facebook en Twitter zodat zij kunnen proberen om jouw tijd te verbeteren.

Looptijden.nl is gratis beschikbaar voor Android en iPhone.

Website: Looptijden.nl

MyFitnessPal

MyFitnessPal kan het beste omschreven worden als een slim dagboek. Deze app ondersteunt je bij het afvallen. Je creëert een account, stelt je doelen in (bijvoorbeeld 10 kilo totaal afvallen waarvan 1 pond per week) en je kan beginnen. Achter MyFitnessPal schuilt een gigantische database van meer dan 1,5 miljoen voedselproducten. Het is de bedoeling dat jij in het begin bijhoudt wat je eet. Veel mensen eten bijvoorbeeld als ontbijt altijd hetzelfde. Op een gegeven moment zal MyFitnessPal van je leren en zelf met jouw maaltijden komen of suggesties doen om producten te veranderen. Van elk denkbaar product zie je in één oogopslag de voedingswaarden. Elke dag word je gegeten hoeveelheid eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen getoond. Een handig hulpmiddel die alles voor je bijhoudt. MyFitnessPal is gratis beschikbaar voor Android, iPhone, Windows Mobile en Blackberry.

Website: MyFitnessPal

Geef een reactie