Tsja, diëten en afvallen is niet altijd makkelijk. Eén van de weinige dingen waar iedereen het over eens is als het gaat om afvallen is namelijk dat je niet meer mag snoepen. Koekjes, chocoladerepen, ijsjes en snoep zijn uit den boze als je op dieet gaat. In plaats daarvan moet je fruit en rijstwafels eten als je zin hebt in een tussendoortje. Suiker moet je namelijk zoveel mogelijk mijden als je wilt afvallen!

Nu is er echter een geweldige vervanger voor suiker die niet eens slecht voor je is. De stof waar ik het over heb  is lucuma poeder, een natuurlijke stof die gemaakt wordt van de vruchten van de lucuma boom die in het Andesgebergte in Zuid-Amerika groeit. Omdat lucuma een lekkere zoete smaak heeft, die wel wat weg heeft van de smaak van de zoete aardappel, wordt de vrucht al sinds jaar en dag gebruikt door de lokale bevolking. De zoete smaak van de vrucht en het poeder maakt dat lucuma gebruikt kan worden als vervanger van suiker. Dus als je graag koekjes of taart bakt en dat nu niet doet vanwege de slanke lijn, heb je bij deze een manier gevonden om het bakken toch weer op te pakken! Super toch?!

cta-light-recepten

De gezonde effecten van lucuma poeder

Het feest houdt nog niet op, want lucuma is niet alleen een gezondere  vervanger van suiker. Het is namelijk ook nog eens super gezond voor je en mag met recht superfood genoemd worden. In lucuma zitten namelijk hele belangrijke vitaminen en mineralen die je veel energie en weerstand geven. Daarnaast bevat lucuma poeder antioxidanten, die je lichaam kunnen beschermen tegen kankerverwekkende invloeden. Hier zal ik een paar gunstige stoffen opnoemen van lucuma:

  • Vitaminen B1, B2, B3: alle drie deze vitaminen zijn heel gunstig voor de werking van je stofwisseling. Een cruciaal onderdeel van ieder afvalprogramma.
  • Calcium: een belangrijk mineraal dat goed is voor de botten, haren en nagels
  • Fosfor: het klinkt wat chemisch, maar deze stof is ook heel belangrijk voor je lichaam. Het bevordert de opname van calcium en houdt je nieren gezond.
  • Vitamine C: zoals je waarschijnlijk wel weet, een essentiële stof voor een goede weerstand

Ben je al overtuigd van de gunstige werking van lucuma? Nog niet? Dan kan ik je nog vertellen dat lucuma ook goed is voor je bloedsuikerspiegel. Ook al is het zoet, je lichaam raakt niet uit balans van lucuma. Je energieniveau zal dus ook stabiel zijn.

Ga lekker koekjes bakken met lucuma!

Super dus, die lucuma! Ik zou zeggen: ga gauw gezonde koekjes pakken met dit lekkere zoete spul. Maak bijvoorbeeld havermoutkoek met lucuma, of maak zelf chocolade met rauwe cacao en lucuma. Zo kun je toch lekkere chocolade eten zonder dat het een aanslag is op je dieet.

Het wordt steeds duidelijker: diëten staat niet gelijk aan afscheid nemen van lekker eten. Je moet alleen even opnieuw leren hoe je gezond en lekker kunt eten!

Heb jij al lucuma poeder gebruikt in je recepten? Is het goed gelukt? Laat het ons weten!

Klik hier om lucuma poeder te kopen

Geef een reactie