Opzoek naar oefeningen waarmee je snel en effectief mee af kunt vallen? Lees dan snel verder, ik beschrijf hieronder 5 oefeningen waarmee je snel af kunt vallen.

Hardlopen

Om effectief vet te verbranden is dit een hele goede manier. Zorg ervoor dat je de goede hardloopschoenen hebt en je bent klaar om te gaan! Het fijne aan hardlopen is dat je het gewoon in de buitenlucht kunt doen, je hoeft er niet voor naar een sportschool. Door met regelmaat te hardlopen zal je verbeteringen merken, dit zorgt voor motivatie om door te gaan.

Het is wel belangrijk dat je het rustig opbouwt. Met hartlopen span je je hart- en bloedvaten flink in en als je lang niet gesport hebt kun je dit beter wat rustiger aanpakken.

Door te trainen geef je je lichaam een trainingsprikkel, door deze prikkel zal je lichaam ervoor zorgen dat die dezelfde belasting volgende keer makkelijker aankan. Door veel te trainen zal je dus een conditie opbouwen waardoor je grotere afstanden aankan, en zal je vetverbranding toenemen.

Als je tijdens een training pijn oploopt is het belangrijk om rust te houden. Door te gaan lopen met een pijntje kun je alleen maar blessures oplopen en daar heb je jezelf alleen maar mee. Probeer 2 tot 3 weken rust  te houden als de pijn aanhoud en oefen wat minder actieve sporten uit zoals wandelen of fietsen.

Intensieve beweging

Korte hoge intensiteitstraining is een effectieve manier van vet verbranden. Je doet hier korte intensieve oefeningen van ongeveer 30 seconden waarna je 10 seconden rust houdt.

Met een korte, maar hoge, inspanning verbrand je effectief vet

Planken

Planken is een goede oefening, je traint er namelijk bijna heel je lichaam mee.

Het is een goede training vanwege een aantal dingen:

  • Het is makkelijk uit te voeren
  • Je kunt het overal doen
  • Er zijn veel variaties, daardoor kun je veel spiergroepen trainen
  • Het helpt tegen blessures. Je traint de stabiliteit van je spieren rondom je rug, buik en bekken. Deze spieren gebruik je veel waardoor een goede stabiliteit nuttig is.

Opdrukken

Opdrukken is een effectieve manier om je borst en triceps te trainen. Net zoals planken kun je het overal doen, je hebt er niks voor nodig. Het is wel belangrijk om het opdrukken correct uit te voeren, dan train je het meest effectief. Voor een correcte push-up, zie onderstaande video:

Fietsen

Fietsen kun je op twee manieren doen: intensief en rustig. Allebei is het gezond, bij de een verbrand je alleen wat meer calorieën. Als je begint met het bewegen is het verstandig om te beginnen met rustig te fietsen. Hierdoor bouw je vanzelf wat conditie op waardoor je over kan gaan op intensief fietsen. Hierbij kun je denken aan racefietsen.

Met intensief fietsen verbrand je gemiddeld zo’n 600 calorieën per uur. Dit verschilt wel per persoon, maar het zal in de buurt van de 600 liggen.

Uit onderzoek van de TNO is gebleken dat fietsen op een aantal manieren voordelen voor je gezondheid oplevert:

  • Fietsen houdt diabetes op afstand
  • Fietsen beschermt de hersenen
  • Fietsen houd de bloedvaten schoon

Bedenk wel dat beweging niet het enige is dat nodig os om af te vallen, je voedingspatroon is ook erg belangrijk! Klik hieronder om een aantal heerlijke recepten te ontvangen.

Fitchef receptengids

Heb jij nog een leuke oefening waar je mee af kunt vallen? Laat het ons weten in de reacties!

Geef een reactie