Succesverhaal Mitchell

Mijn naam is Mitchell en ik ben 28 jaar oud. Ik heb met name de laatste 10 jaar last gehad van overgewicht. Ik heb ontdekt dat ik vooral een emotie-eter ben. Een ander slecht punt van mij was het eten na 12 uur.

Twee jaar geleden heb ik samen met mijn neefje besloten om een punt achter onze dikke body’s te zetten. We hebben een weddenschap gesloten: wie zit er voor de kerst het dichtst bij een Six pack?

Een doelstelling voor mezelf stellen werd mijn motivatie. De boekjes van Muscle and Fitness hebben mij hier erg bij geholpen, het gaf me een extra boost voor in de sportschool.

Ik heb zelfstandig een trainingsschema gemaakt. Ik moest van mezelf 4 keer per week gaan sporten en daarnaast een koolhydraatarm dieet volgen.
In de sportschool zorgde ik er altijd voor dat ik één grote spiergroep trainde en twee kleine.

In het begin van mijn training begon ik met sets, grote spiergroep 3 setjes van 15, kleine spiergroep 4 setjes van 12. Maar ik had het idee dat ik altijd nog meer uit mijzelf kon halen. Totdat ik een keer las over TABATA korte snelle interval sets.

Het sprak mij meteen aan en starten met een interval timer op mijn telefoon met deze nieuwe trainingsvorm.
Met als resultaat meer herhalingen per set, een beter uithoudingsvermogen, je spieren verzuren veel meer, waardoor ik uiteindelijk veel meer kracht had en mij een nog beter voldaan gevoel gaf na de training. Mijn trainingsschema bestond uit één dag cardio, twee dagen krachttraining met interval timer erbij. En daarnaast deed ik in het weekend met mijn oom kickboksles. Na de kickboksles deden we nog krachttraining van twee spiergroepen.

De manier van koken heb ik van huis uit meegekregen. Mijn moeder heeft me veel geleerd in de keuken, waardoor het voor mezelf makkelijker was om dingen te bedenken en te bereiden.
Overal zijn er boeken met gerechten met dure ingrediënten, waarbij je de meeste ingrediënten maar 1x gebruikt en veel bereiding kost. Ik haal er persoonlijk weinig inspiratie uit en het kost je uiteindelijk alleen maar geld.

Simpel koken is al goed genoeg als je maar zorgt dat je de juiste voeding binnen krijgt. Veel groene groenten, vlees, vis, kip, genoeg eiwitten en ik eet altijd maar één keer per dag fruit.

Mijn voedingsschema:
Mijn voeding bestaat uit zes dagen in de week geen koolhydraten. Alleen op zondag eet ik af en toe aardappelen, rijst of wat volkoren pasta.

Ik ben toen in een periode van 3 maanden tijd 14 kg afgevallen.

Ik heb door mijn eigen discipline en doorzettingsvermogen de weddenschap gewonnen van mijn neefje.

Een doelstelling stellen wordt door veel mensen gezien als een straf maar uiteindelijk zal dat je juist helpen om een nieuwe JIJ van jezelf te maken, een beter gevoel geven bij het opstaan, lekkerder in je vel zitten, meer zelfvertrouwen hebben en vooral meer genieten van het leven.

 

mitchell-succesverhaal-before Foto Before

mitchell-succesverhaal-after Foto After

 

Geef een reactie