Sonoma dieet

Veelal danken diëten hun namen aan de bedenkers of de uitgangspunten van het dieet zelf. Het Sonoma dieet is vernoemd naar het gebied Sonoma in de Verenigde Staten, waar opvallend meer slanke en gezonde mensen dan elders in de VS wonen. De regio staat bekend om haar wijn.

Samenvatting van het Sonoma dieet

Het Sonoma dieet heeft gewichtsverlies als doel, waarbij er drie fases worden onderscheiden binnen het proces. Overeenkomsten met andere soorten diëten zijn logisch gezien de opbouw van het dieet. Het South Beach dieet heeft een vrijwel identieke opbouw, ook al zijn er vanzelfsprekend verschillen te vinden.

Fase 1 houdt in dat je 10 dagen lang minder gaat eten dan je normaal deed. Dit is de moeilijkste fase van het dieet. Jouw voedingspatroon die je jarenlang hebt gehad, zal je moeten doorbreken. Motivatie om door te gaan is heel belangrijk. Je zal waarschijnlijk gemotiveerd raken, omdat gewichtsverlies snel gaat in de beginfase. Het Sonoma dieet is gebaseerd op het nemen van de juiste porties en niet zozeer op het tellen van hoeveelheden of calorieën. Het leren van de juiste porties wordt bijvoorbeeld gedaan door het gebruik van een 18 centimeter bord voor het ontbijt en een 23 centimeter bord voor het diner.

Fase 2 geeft je de mogelijkheid om weer iets meer te gaan eten. Dit maakt het volhouden van het dieet makkelijker. Genieten van je eten is een aanmerkelijk uitgangspunt en daarbij dat je vooral ook langzaam eet.

Fase 3 is eigenlijk geen fase te noemen. Deze ‘fase’ duurt de rest van je leven, wat maakt dat het dieet eerder een levenswijze genoemd kan worden. Het behouden van het goede gewicht lukt volgens het dieet alleen als je altijd gezond blijft eten. Af en toe kan je iets lekkers nemen, in tegenstelling tot fase 1 en 2.

Genieten van eten

Wat wel opvallend anders is dan andere afslankdiëten, is het feit dat binnen de Sonoma uitgangspunten er geen verboden voedingsproducten zijn. Minder eten is belangrijker dan dat iets niet gegeten wordt. Wel wordt aangeraden suikers, geraffineerde producten en vet zoveel mogelijk te vermijden. Binnen het Sonoma dieet zijn 10 voedingsproducten gebombardeerd tot ‘superfood’: druiven, broccoli, spaanse pepers, bosbessen, hele graankorrels, spinazie, olijfolie, amandelen, aardbeien en tomaten. Groenten en granen staan centraal. Aangezien het dieet gebaseerd is op het eetpatroon van mensen, die in een wijngebied wonen, is het niet gek dat wijn ook een rol heeft binnen het Sonoma eetpatroon.

Laat uw reactie achter over het Sonoma dieet

Wat wij aanraden is om contact te hebben met een expert op het gebied van voeding. Dit, omdat je het ‘dieet’ ontwikkeld is voor mensen in VS. Wat bij dit dieet met name belangrijk is, is dat je kleinere porties gaat eten en hier bewust van bent.

Kende jij het Sonoma dieet al of heb je het uitgeprobeerd? Heb je tips of aanbevelingen? Laat weten hoe je het dieet hebt ervaren door hieronder een reactie achter te laten.

Geef een reactie