Veel mensen willen graag veel afvallen, zonder dat ze hier veel aan willen doen. Eindeloos lang sporten tot je eindelijk eens één kilo kwijt bent, is niet bepaald motiverend. Gelukkig zijn er tegenwoordig betere oplossingen en hoef je maar weinig meer te doen om toch jouw gewicht kwijt te raken. Het is echter niet verstandig om maar van alles te proberen. Het is nog altijd erg belangrijk om goed te zorgen voor jouw eigen lichaam.

HCG kuur

Een HCG kuur is een kuur waarbij gewerkt wordt met hormonen. Je krijgt delen van het hormoon HCG die in het lichaam moeten komen. Deze kuur duurt nog geen maand, maar slechts 24 dagen. Het hormoon heeft de perfecte werking bij mensen die graag willen afvallen, omdat het ervoor zorgt dat je minder honger krijgt.

Hierdoor zal je minder gaan snacken en eet je ook minder bij de normale maaltijden. Daarbij gaat de vetverbranding sneller als je gebruik maakt van het HCG hormoon. Dit zijn de twee belangrijkste dingen om af te vallen, terwijl je er niet eens iets voor hoeft te doen! Uiteraard moet je nog altijd wel letten op jouw eten. Als je alleen maar ongezonde en vette dingen eet, zal je in ieder geval geen gewicht verliezen.

Daadwerkelijk gewichtverliezen

Er zit een dieet bij de HCG kuur die je moet volgen om ervoor te zorgen dat je daadwerkelijk gewicht gaat verliezen. Eigenlijk kun je wel zelf kiezen wat je eet, zolang je maar niet boven de 500 calorieën per dag komt. Het is dus niet verstandig om iets te eten dat heel vet is, omdat je dan waarschijnlijk de rest van de dag niets meer kunt eten.

Tijdens de kuur val je af en je kan er vanuit gaan dat je ongeveer 10% van het gewicht bent verloren als je klaar bent. Na 24 dagen ben je dus al heel wat kilo’s lichter! Dit kan per persoon verschillen en dit lukt dan ook alleen als je je aan het dieet hebt gehouden. De HCG kuur is dus perfect om mee af te vallen, maar je moet het graag willen omdat je zeker goed moet opletten dat je niet teveel calorieën binnen krijgt.

Wil je deze HCG kuur gaan volgen? Overleg dan eerst met de diëtist of huisarts of dit ook voor jou het best passende dieet/kuur is om te volgen.

Geef een reactie

2 comments

 1. thilly ran

  ik ben hartpatiente. Mag ik het HCG dieet volgen, de bio hcg bedoel ik dus
  kunt u me daarin raad geven ?
  Ik heb nog ettelijke vernauwingen in de kransslagaderen, door drinken van granaatappelsap 2 glazen p dag gaat het zeer goed en lopen de vernauwingen terug, maar het is nog niet geheel weg

  graag uw advies

  vr.groeten
  thilly ran

  • Hanneke

   Hoi Thilly,

   Ik zou je adviseren om met deze vraag langs te gaan bij jouw huisarts. Deze kan jou het beste advies hierover geven en/of anders een diëtist.

   Met vriendelijke groet,

   Hanneke Noordhuis