gezond-ongezond-afvallen-experts

Als je blijvend en gezond wil afvallen dan is zeker witte, geraffineerde suiker taboe. Ben je zoals zovelen suikerverslaafd, dan kan het suikervrije Heller dieet je helpen om definitief van je suikerverslaving af te komen.

Het Heller dieet zorgt tegelijk voor een gezonde bloedsuikerspiegel en dat is uiteraard bijzonder goed nieuws voor diabetici.

Het Heller dieet is in de eerste plaats een gezond dieet, vrij van suiker en ongezonde koolhydraten. Met het Heller dieet eet je twee maaltijden met zo weinig mogelijk koolhydraten. Zo word je verzadigingsgevoel verlengd, waardoor je minder vlug honger krijgt en je trek in zoete tussendoortjes sterk zal verminderen. Door dagelijks weinig of geen suiker en koolhydraten te eten zal je uiteraard veel minder overtollig vet opslaan.

Verzadigingssignaal

Suiker is een van de belangrijkste oorzaken van overgewicht. Als gevolg van je suikerconsumptie blijft het verzadigingssignaal naar je hersenen uit. Je zal daardoor constant honger hebben en een ganse dag door kunnen eten.

Voeding rijk aan koolhydraten: fruit, peulvruchten, aardappelen, rijst, pasta, brood, ijs, koekjes, gebak, snoep, en chocolade zijn belangrijke leveranciers van koolhydraten.

Een suikerverslaving herken je aan een constant hongergevoel en een voortdurend verlangen naar zoetigheden.

Dankzij het Heller dieet wordt je insuline niveau gereguleerd, waardoor je gewichtsschommelingen beperkt blijven.

Weinig gewichtsverlies

Met een suiker- en koolhydraatarm dieet vermager je geleidelijk. Het gewichtsverlies met het Heller dieet is dan ook blijvend zonder jojo effect. Het belangrijkste doel van het Heller dieet is nochtans je suikerverslaving stoppen.

Tijdens het Heller dieet wordt de consumptie van ongezonde en koolhydraatrijke zoetigheden zoals suiker, bloem, chips, koekjes, gebak, snoep en ijsjes zoveel mogelijk beperkt.

Gezonde levensstijl

Met het Heller dieet wordt de concentratie aan koolhydraten geleidelijk aan afgebouwd, waardoor je insulinegehalte en je bloedsuikerspiegel in balans worden gebracht. Het Heller dieet is meer een gezonde levenswijze dan een echt dieet.

De basis van deze gezonde levensstijl wordt gekenmerkt door:

Drie maaltijden per dag: waarvan twee koolhydraatarm, maar wel rijk aan voedingsvezels en eiwitten. De derde maaltijd geldt als beloning en daarbij worden koolhydraten toegestaan.

Beste tijdstip om te eten: wetenschappelijk werd aangetoond dat er een verband bestaat tussen het moment waarop je eet en je insulineconcentratie. Hoe minder je koolhydraatrijke maaltijd duurt hoe minder insuline je aanmaakt.

Minder vet: op deze manier zal er ook minder vet worden opgeslagen.

De basis van het Heller dieet: zijn groenten met uitzondering van mais en peulvruchten, eieren, mager vlees zoals kip, kalkoen en konijn, vis en magere kaas.

Wil je dit dieet volgen? Overleg dan eerst met een specialist of dit ook voor jouw lichaam het beste dieet is. Heb je dit dieet gevolgd en wil je dat met ons delen? Vermeld dan onder dit artikel jouw ervaring met ons en andere bezoekers.

Geef een reactie