Het GL dieet is eigenlijk een vervolg op het GI dieet. Dit dieet schreef ons voor alleen producten te eten die de bloedsuikerspiegel niet teveel laten stijgen. Het zijn voornamelijk producten met veel koolhydraten die dit effect hebben. Het GI dieet beschrijft de snelheid waarmee de bloedsuikerspiegel stijgt. Het GL dieet gaat een stapje verder.

De stijging is namelijk niet alleen afhankelijk van de snelheid, maar ook van het aantal koolhydraten die het middel bezit. Zo heeft een watermeloen bijvoorbeeld een hoge GI, terwijl er eigenlijk heel weinig koolhydraten inzitten. Op het GL dieet mag watermeloen dan ook met mate gegeten worden.

Gezond afvallen met het GL dieet

Eigenlijk zijn op dit dieet weinig beperkingen. Je hoeft geen calorieen te tellen en ook geen koolhydraten of punten. Alles waar je op moet letten is de GL van bepaalde voedingsmiddelen. Zo is alles met een GL onder de 10 ideaal om snel af te vallen.

Tevens is het belangrijk het gebruik van tussendoortjes te beperken omdat je de glucosespiegel laag wilt houden. Je eet op dit dieet veel mager vlees, vis, ei, groente en wat fruit. Daarnaast kun je je ook tegoed doen aan zuivelproducten.

Geraffineerde suiker en andere sterk bewerkte producten moeten zoveel mogelijk vermeden worden, of maar in hele kleine hoeveelheden gegeten worden.

Hoeveel kun je afvallen met dit dieet?

Hoeveel je afvalt zal van persoon tot persoon verschillen. Een tot twee kilo per week is zeker haalbaar. Je hoeft ook niets achterwege te laten, je kunt lekker eten en je zult ook geen honger lijden. Voldoende beweging is ook een aanrader bij dit dieet.

Dit zorgt voor een extra steuntje in de rug bij het afvallen en zorgt ervoor dat je meer vet verbrand. Tevens ga je bij dit dieet geen spiermassa verliezen, omdat je voldoende eiwit binnenkrijgt.

Voordelen van het GL dieet

De voordelen van dit dieet zijn duidelijk. Je valt snel en gemakkelijk af, terwijl je toch lekker kunt blijven eten.

Het grootste voordeel is dat je ook echt bewust leert eten en je verantwoord leert kiezen. Dit zorgt ervoor dat je ook na het dieet je levensstijl zult aanpassen, waardoor de kans op gewichtstoename gering is.

Laat uw reactie achter over het GL Dieet.

Geef een reactie