het Montignac dieet

Nooit meer tijdens het afvallen calorieën tellen of letten op wat je eet? Dat kan wanneer het Montignac dieet gevolgd word. Dit dieet was in de begin jaren ’90 razend populair bij alle Celebes en andere mensen die maar al te graag wat kilo’s kwijt wilden raken. De bedenker van het Montignac dieet is Michel Montignac. Hij beweerd dat overgewicht ontstaat door de combinatie van vet met bepaalde slechte koolhydraten.

Wat houdt het Montignac dieet in?

Bij het Montignac dieet word er onderscheid gemaakt tussen goede en slechte koolhydraten, waarbij goede koolhydraten gestimuleerd worden maar slechte koolhydraten juist vermeden moeten worden. Goede koolhydraten zitten in voedingsmiddelen zoals fruit, granen, peulvruchten en groenten. Slechte koolhydraten die vermeden moeten worden zijn suiker, aardappelen, witte rijst, bananen en mais. En natuurlijk al helemaal in gebak, snoep, koek etc.

Werking van Montignac

Het dieet bestaat uit twee fasen. In de eerste fase is het de bedoeling om geen vetten met koolhydraten te combineren. Er hoeven dus geen calorieën geteld te worden, maar er moet gelet worden op wat je eet en in welke combinatie dit gedaan wordt. Koolhydraten combineren met eiwitten is bijvoorbeeld wel toegestaan of een combinatie van onverzadigde vetten met eiwitten. Door deze juiste combinaties worden gifstoffen uit het lichaam afgevoerd.

De tweede fase uit het Montignac dieet biedt meer ruimte voor de verboden voedingsmiddelen. In deze fase van het dieet is het de bedoeling om het lichaamsgewicht op peil te houden en deze fase moet onderdeel worden van je leven en is dus levenslang. Het Montignac dieet is het veranderen van je eetpatroon en het is absoluut geen methode waarbij snel word afgevallen.

Voor en nadelen van het dieet

Het volgen van het dieet zorgt ervoor dat je anders gaat eten. Ondanks dat het een dieet is heb je niet het gevoel dat je een dieet volgt. Je leert vooral gezonder en bewuster te eten tijdens de maaltijden. Je ben wel continu bezig om de juiste combinaties te maken qua voedingsstoffen. Het grootste nadeel van deze methode van diëten is dat het nooit wetenschappelijk bewezen is dat het scheiden van vetten en koolhydraten werkt voor het afval proces. Het dieet is voor een ieder geschikt omdat heel veel is toegestaan tijdens het Montignac dieet.

Geef een reactie

1 comment

  1. Chandra

    Jammer dat het nog nooit wetenschappelijk onderzocht is of dit werkt of niet. Het klinkt namelijk eigenlijk veel te gemakkelijk om goed te werken – maar misschien is het wel echt zo eenvoudig!