Het drukke bestaan van mensen kan ervoor zorgen dat men zich wel eens energieloos voelt. Uit bed komen wordt steeds lastiger, de auto wordt vaker gepakt dan de fiets en het huishouden laat ook vaker op zich wachten. Energie bepaald de dag en het is daarom iets ontzettend kostbaars. Wil jij het beste uit de dag halen en energieker, fitter en vrolijker door het leven gaan? Dan is het volgen van de onderstaande tips zeker aan te raden.

Tip 1: Pak je rust

Tegenwoordig heerst er een gedachte dat er doordeweeks hard gewerkt moet worden en in het weekend en die 2 weken vakantie per jaar de rust vandaan gehaald moet worden. De werkelijk is echter anders en de meeste mensen hebben het in het weekend nog drukker dan doordeweeks en op vakantie wordt ook het meeste eruit gehaald. Dit komt erop neer dat men weinig rustmomenten heeft. Verstandiger is om per dag voldoende rust te pakken en het niet uit te stellen tot het weekend. Er is niks mis met een druk weekschema en hard werken, maar het is ook logisch dat dit veel energie kost. Kies daarom om per dag je rust te pakken, dit kan zijn door een korte wandeling, een powernap, het lezen van een boek of een lekker bad. Er zijn tal van manieren om te ontspannen en ieder persoon verschilt in de manier waarop hij of zij ontspant. Belangrijk is om de rust niet uit te stellen tot het weekend, maar per dag een moment te kiezen waarop je je hoofd leeg maakt en wat tijd voor jezelf neemt.

Tip 2: Maak het praktisch

Meer energie komt niet vanzelf en daarom is het goed om keuzes te maken die dit wel realiseren. Belangrijk is om gewoontes te vormen die je erbij helpen om meer energie geven en opgewekter door het leven gaan. Maak daarom afspraken met jezelf om dit te realiseren, voorbeelden kunnen zijn:

  • Voldoende slaap: zorg dat je per nacht zoveel uur wat jezelf denkt nodig te hebben om fit wakker te worden. Een halfuur snoozen is ook niet aan te raden, kies dan om een douche te pakken in de ochtend.
  • Regelmatig bewegen: plan voor jezelf momenten in de week in waar je lekker kunt bewegen. Meer energie heeft ook zeker te maken met de fitheid van het lichaam, verstandig is dan ook om te gaan zwemmen, fietsen, hardlopen, bootcampen of andere vormen van lichaamsbeweging te doen. Doe dit met vrienden en stimuleer elkaar om te blijven doen, tevens is dit vaak ook veel leuker.
  • Positiever denken: een valkuil is onder andere het te negatief denken van mensen. Zo kijk je al gauw naar de negatieve punten van de week en mis je de leukere punten van de week.

Tip 3: Maak plezier

Een van de beste tips om energierijker door het leven te gaan, is het maken van plezier in het leven. Het drukke bestaan van veel mensen, de vele verplichtingen en alle stress factoren kunnen zo bepalend zijn in het dagelijkse leven dat de factor plezier vaak vergeten wordt. Plezier is een van de simpelste vormen om meer energie te generen. Het maken van plezier vermindert stress en aangezien stress een flinke negatieve invloed heeft op de energie, is dit een tip die je zeker moet vasthouden. Dit houdt in dat een flinke lachbui belangrijker is dan je denkt. Ga daarom gekke of leuke dingen doen met vrienden of vriendinnen en kies ervoor om plezier te maken. Belangrijk is om lekker jezelf te blijven en blijf daarom grapjes maken, leuke dingen doen en contact te onderhouden met je vrienden.

Tip 4: Beweeg

Je hoofd kan snel te vol zitten en ontspanning is dan ver te zoeken. Het is dan ook zaak om je hoofd eens lekker leeg te maken en een goede manier is dan ook bewegen. Het menselijk lichaam reageert op stress door adrenaline aan te maken, sporten en bewegen zorgt ervoor dat het lichaam goed omgaat met dit hormoon. per week 1 of 2 momenten te pakken waarbij je gaat zwemmen, fietsen, hardlopen of een wandeling gaat maken. Na het sporten en tijdens het sporten worden er bepaalde stofjes aangemaakt in het lichaam die ervoor zorgen dat je meer ontspannen voelt. Daarnaast zorgt sporten op de langere termijn ervoor dat je fitter in je vel zit. Bewegen kan je lekker in je eentje doen om dat momentje voor jezelf te pakken, maar ook zeker een goede optie is om dit samen te doen.

Geef een reactie