Broodwisseldieet

Het Broodwisseldieet is een dieet waar men gedurende de week zoveel mogelijk op calorieen probeert te besparen. Dit doet men door de zogenaamde broodwisseldagen te nemen. De ene dag wordt normaal gegeten, terwijl men de andere dag alleen maar brood eet. Zo ontstaat er een calorieentekort waardoor men kan afvallen.

Het dieet in het kort

Het Broodwisseldieet is dus gebaseerd op het principe van calorieen besparen, zodat men minder calorieen inneemt dan men vebruikt. Het is niet de bedoeling om elke dag op brood te leven. Een dag moet men gezond en gevarieerd eten, terwijl men de volgende dag alleen brood eet, en dan met voorkeur de donkere soorten, zoals volkoren brood. Heeft men nog honger, dan is het ook toegestaan om twee stuks fruit op een dag te eten en wat rauwkost, tezamen met een kopje bouillon met wat fijn gesnipperde groente.

Naast brood mag men ook koffie en thee, maar zonder suiker of melk, en natuurlijk voldoende water drinken. Light frisdranken zijn in beperkte mate toegestaan. Met het Broodwisseldieet kan men tot twee kilogram gewicht per week verliezen.

De voordelen van het Broodwisseldieet

Het Broodwisseldieet heeft bepaalde voordelen die het gemakkelijker maken voor veel mensen om dit dieet te volgen. Ten eerste is het bij dit dieet niet nodig om punten, koolhydraten of calorieen te tellen. Daarnaast hoeft het dieet maar om de dag gevolgd te worden. Doordat er een normale dag tussen zit, is het voor veel mensen gemakkelijker vol te houden. Door een dag gevarieerd te eten, ontstaan er ook geen tekorten van voedingsstoffen. Ook een groot voordeel van dit dieet is het verrassingseffect.

De wetenschap gaat ervan uit dat het lijf zijn energieverbruik op een laag pitje zet wanneer er langere tijd streng gelijnd wordt. Door een dag minder en een dag meer te eten, krijgt men dit effect niet. Hierdoor kan men dus gewoon blijven afvallen, zonder gelijk weer bij te komen als men weer van het dieet af is. Ten slotte is het Broodwisseldieet ook goedkoop te noemen. Er is geen behoefte aan speciale producten of dure ingredienten. Alles wat men nodig heeft is brood. De andere dag eet men normaal. Dit maakt het goed geschikt voor mensen met een klein budget.

Laat uw reactie achter over het Broodwisseldieet.

Geef een reactie