Chiazaad kopen

Zijn jullie ook al zo enthousiast over al die verschillende superfoods? Ik wel! De serie is echter nog lang niet afgelopen, dus houd je vast J. Ik heb de komende dagen nog veel meer interessante blogs voor je klaarstaan over geweldig gezonde goedjes uit exotische landen. Blijf je de komende tijd nog even meelezen? Ik zou dan ook graag horen wat jouw ervaringen zijn, dus laat een berichtje achter!

Deze week wil ik jullie wat vertellen over een zaadje dat oorspronkelijk uit Mexico komt en vele duizenden jaren geleden al werd gebruikt door de indianen die de gezonde effecten er al van kenden. Chiazaad, je hebt er vast wel eens van gehoord. De laatste tijd staat dit zaadje namelijk best veel in de belangstelling op de Nederlandse markt. Je hebt vast gehoord dat het heel gezond plantaardig voedsel is. Je vraagt je alleen af: waarom dan precies? Waarom zou je nu juist chiazaden gaan eten?

Hier kan ik verschillende antwoorden op geven. Zelf heb ik goede ervaringen met chiazaad. Ik zal daarom de voordelen in dit artikel op een rijtje zetten.

De voordelen van chiazaad

Er zijn verschillende redenen waarom je chiazaad zou moeten opnemen in je eetpatroon.

  1. Chiazaad is net als andere superfoods een echte weldoener voor je lichaam. Het zit vol met mineralen, goede eiwitten, antioxidantenen vezels. Het schijnt zelfs meer vezels te bevatten dan havermout! Om deze reden geeft chiazaad je energie en verhoogt het je weerstand. In combinatie met een gezond en gevarieerd eetpatroon kan chiazaad je gezonder en sterker maken.
  2. Chia zaden zijn makkelijk te gebruiken. De zaadjes zijn grijs-zwart en worden in zakjes verkocht.  Omdat ze smaakloos zijn, kun je de zaadjes overal doorheen doen. Je proeft ze toch niet! Als je de zaadjes maalt, krijg je ‘chiameel’. Ook dit kun je meebakken of –koken in allerlei gerechten. Als je chiazaad in wat water doet, ontstaat er een soort gel. Deze kun je zo opeten. Net als de gel van aloë vera is deze goed voor je darmen.
  3. Chiazaad is vergeleken met sommige andere superfoods best betaalbaar.

Kortgezegd chia zaden hebben alle voordelen van andere superfoods en is het bovendien makkelijk  in het gebruik. Omdat het één van de bekendere superfoods is, kun  je het ook krijgen in allerlei drogisterijen en natuurwinkels. Je hoeft het dus niet op internet te bestellen.

cta-light-recepten

Chiazaad gebruiken

Je kunt chiazaadjes dus met gemak opnemen in je voedingspatroon. Een eetlepel per dag is voldoende. Nog slimmer is het natuurlijk om chiazaad te variëren met andere superfoods. Variëteit is namelijk altijd heel belangrijk in je voedingspatroon! Neem dus niet elke dag hetzelfde, maar neem bijvoorbeeld de ene dag een lepel chiazaad en de volgende dag een lepel cacao. Op deze manier krijgt je lichaam verschillende gezonde stoffen binnen die het elke dag weer sterker en gezonder maken!

Hoe gebruik jij chiazaad? Bak je het door je brood of koekjes, eet je het in je smoothies of neem je gewoon een hap gel? Wij willen ook wel eens weten waar onze bezoekers chiazaad kopen, laat het ons weten!

Chiazaad Kopen?

Ik bestel bij de volgende winkel zelf altijd superfoods pakketten, ik vind het gewoon handig dat ik met  één bestelling een aantal heerlijke superfoods in huis kan halen. Het is natuurlijk ook gewoon mogelijk in deze webwinkel alleen chiazaad te kopen. Dus wil je meer gaan doen met gezonde voeding en wil je graag Chiazaad kopen? Dan raad ik je aan voor Chiazaad kopen naar deze website te gaan.

“Just some friendly advice”

Klik hier om Chiazaad te kopen

Geef een reactie