Het is een feit dat veel voeding vol zit met chemische stoffen en allerlei gifstoffen. Als we een willekeurige supermarkt inlopen is het bizar wat je allemaal aan chemische stoffen tegenkomt. Veelal heb je het zelf niet eens door maar heb je al wel eens afgevraagd hoe light en vetvrije producten toch aan hun smaak komen? Juist, door allerlei extra ‘onnatuurlijke’ voedingsstoffen.

Wist je dat de gemiddelde Nederlander per jaar zo’n 3,5 tot 6,5 kg voedseltoevoegingen en chemicaliën per jaar tot zich neemt? Dat zijn flinke getallen waar ik me ook behoorlijk op had verkeken.

Doordat we zoveel chemicaliën eten komt het vaak voor dat je spijsvertering is beschadigd door deze stoffen en je vetverbranding vertraagd wordt. Deze stoffen (ook de light & vetvrije producten) zorgen er dus voor dat je minder snel vet kunt verbranden. Gelukkig komt hier het Detox dieet om de hoek kijken, je kunt je lichaam namelijk ontgiften om zo van deze stofjes af te komen.

Toxische stofjes

Alleen het woord “toxisch” klinkt al naar. Helaas lopen we wel allemaal met een hoop toxische stofjes in ons lichaam rond. Deze giftige stoffen zijn bijvoorbeeld zware metalen zoals kwik en lood. Het kunnen ook pesticiden en pcb’s zijn, daarmee worden groentes en fruit vaak nog bespoten. Deze stoffen maken ons slap en futloos en hopen zich op in onze organen en het vet. Dit is uiterst gevaarlijk en kan zelfs kankerverwekkend zijn.

Maar, gelukkig is er het detox dieet. Het woord zegt het al: met behulp van dit detox dieet zal je van al die vervelende stofjes af komen. Dit gaat niet met een snel dieet, omdat de stoffen die zich vaak ophopen in je vet juist vrijkomen als je je vet snel verbrand. Dit detox dieet is daarom niet echt bedoeld om minder calorieën binnen te krijgen, maar om de juiste voedingskeuzes te maken. Op die manier ga je gezonder leven en raak je tevens de gevaarlijke stoffen kwijt.

Hoe werkt een detox dieet

Er zijn verschillende methodes om je aan een detox dieet te houden. Het belangrijkste is het veranderen van je eetpatroon. Het vermijden van giftige stoffen staat natuurlijk bovenaan op de to-do lijst. Dat kan het beste door veel biologische groentes en fruit te eten zodat je de bespoten etenswaren links laat liggen. Het is daarom ook van belang om veel minder vlees te eten, dit bevat ten eerste veel vet en ten tweede veel chemische stoffen zoals antibiotica en overbodige metalen. Het is ook aan te raden om de groentes zo rauw mogelijk te eten, zo krijg je alle gezonde voedingssupplementen binnen.

Mocht je ook nog actief gewicht willen verliezen dan is het bij een detox dieet ook van belang om veel te bewegen. Hardlopen of een andere sport is altijd een leuke manier om snel te ontgiften en om tegelijkertijd een goede conditie op te doen. Zo krijg je ook nog een mooi figuur dankzij het detox dieet.

Een methode die veelal gebruik maakt van het ontgiften van je lichaam en het vermijden van chemische stoffen is het Paleo Dieet. Met dit dieet ‘verban’ je alle bewerkte voeding en alle chemische stoffen uit je voedingspatroon waardoor je je sneller fitter, energieker en beter gaat voelen. Het wordt niet alleen gevolgd door mensen die willen afvallen maar ook door mensen die hun lichaam erg belangrijk vinden.

Plan van aanpak

Voordat je begint aan een detox dieet raden wij de volgende stappen aan.

  1. Ga allereerst naar de huisarts, hij zal je kunnen adviseren of een detox dieet bij je past.
  2. Lees je goed in, je zult voor een lange tijd een hoop dingen niet meer kunnen eten en drinken.
  3. Zorg er voor dat je de juiste ingrediënten in huis haalt en houd je gedisciplineerd aan het plan.
  4. En ten slotte: overdrijf niet.

Direct starten met een 7-daagse detox

Onlangs hebben we zelf een detox behandeling gedaan. Dit is erg goed bevallen en we willen jullie daarom ook graag het stappenplan aanraden welke we zelf hiervoor hebben gebruikt.

In deze 7 dagen hebben we zelf ondervonden hoe het is om een Detox Dieet te volgen. Volgende effecten hebben we bevonden en duidelijk kunnen merken:

  • Detox is een ‘ontgifting’ van je lever.
  • Detox is een versterking en verbetering van je immuunsysteem (weerstand).
  • Detox is een reiniging van je lichaam van binnenuit.
  • Detox is een reiniging van je huid en gezicht van binnenuit.

In het Detox Voedingsprogramma is het Detox Dieet volledig voor je uitgewerkt en wordt er exact uitgelegd wat je precies moet doen. De recepten klaar maken kost meestal niet meer dan 10 minuten en krijg je precies uitgelegd welke boodschappen je in huis moet nemen. Alles is zo klaargezet dat je er direct mee aan de slag kunt, zonder enige kennis.

detox-dieet-afb

7-Daagse Detox volgen en je lichaam ontgiften!

Geef een reactie