Als het over naturalistische voeding gaat, wordt zeker als eerste het holistische dieet genoemd. Het dieet, dat gelooft dat het lichaam in vieren is verdeeld, hecht waarde aan rauw voedsel, biologisch, levend en belooft nog steeds het lichaam te ontgiften, de vitale energie te reguleren en gewicht te verliezen.

Wat is Holistisch Dieet

Holistische voeding is een soort dieet voor ontgifting, gewichtsverlies, verhoging van vitale energie en het openen van het spirituele en intuïtieve veld. Voor de volgelingen is het menselijk lichaam verdeeld in vier lichamen: het fysieke lichaam, het etherische lichaam, dat alle vitale energie concentreert, het spirituele lichaam, verantwoordelijk voor de individualiteit, en het astrale lichaam, eigenaar van emoties en gevoelens. Het holistische dieet dient om alle lichamen in harmonie en evenwicht te houden.

Het lichaam wordt nog steeds beschouwd als een heilige tempel en daarom moet het worden verzorgd door alle vitale, emotionele, energetische en fysieke behoeften op elkaar af te stemmen door middel van een gecontroleerd dieet, meditatie, lichaamsoefeningen, yoga en alternatieve therapieën, altijd op zoek naar zelfontplooiing en kwaliteit van leven.

Voor de volgelingen van deze holistische visie draagt voedsel altijd een soort energie in zich en beïnvloedt het het temperament van het individu, waardoor typische kenmerken van elke persoon worden verzacht of versterkt. Daarom moet elk ingrediënt worden gedacht volgens de bedoeling van de persoon.

Voordelen van holistisch eten

Tot de voordelen van holistische voeding behoren gewichtsverlies, celverjonging, verhoogde fysieke aanleg en vitale en fysieke energie, versterking van het immuunsysteem, stimulering van nagels, haar en huid, ontgifting, regelmatige werking van het maag-darmstelsel, vermindering van vochtretentie, verbetering van de stemming en, voor vrouwen, zelfs de vermindering van de effecten van PMS.

Voor holistisch eten de voorkeur:

– Biologische groenten;
– Vers en rauw voedsel;
– Natuurlijke zoetstof of honing;
– Vlees van dieren die vrij en zonder gebruik van synthetische hormonen zijn gefokt;
– Vruchten;
– Groenten die in de zon groeien;
– Natuurlijke specerijen;
– IJzeren of klei potten;
– Langzaam koken om de energie van het voedsel te behouden.

Vermijden:
– Zout;
– Paddenstoelen;
– Suiker;
– Braden;
– Industrieel of bevroren voedsel;
– Groenten en fruit met agrotoxische stoffen;
– Vlees van in gevangenschap gefokte dieren;
– Microgolfovens;
– Aluminium pannen.

 

Geef een reactie