Kwark Dieet

Het volgen van een kwarkdieet is bijzonder zwaar, maar wel gemakkelijk qua eten. Het is één van de strengste diëten die er bestaan, maar je kunt gemakkelijk in een week minimaal 4 kilo afvallen. Je mag dit dieet slechts een week volgen en daarna moet je dan weer een week “rust” nemen waarna je dan weer een week het strenge dieet mag volgen. Het lijkt veel op het Yoghurt dieet alleen is dit dan vervangen door kwark.

Bij dit dieet wordt niet gewerkt met maaltijden. Er wordt hierbij gewerkt met kleine eetmomenten. Je hebt een bepaalde hoeveelheid voedsel waarbij je de eetmomenten, 5 of 6, over een hele dag moet uitspreiden.

Je mag echter op een dag niet meer eten dan 400 gram magere kwark, 2 afgestreken theelepels boter of margarine, 1 extraatje en 1 bijgerecht voor de kwark. Voor in de kwark mag je kiezen uit vele soorten bijgerechten waaronder 2 grote sinaasappels, 4 appelen, 2 bananen, 250 gram druiven, 50 gram cornflakes, 5 eetlepels appelmoes, 4 eetlepels jam, 75 gram gemengd gedroogd fruit, ananas en pruimen.

Voor de extraatjes mag je kiezen ui 1 kleine rammenas, 3 olijven, 2 kleine augurken, ½ bosje radijs, kleine paprika en 2 eetlepels pompoenblokjes.

Gewichtsverlies

Het is door het volgen van het kwarkdieet in een korte tijd mogelijk vele kilo’s af te vallen . Het gemiddelde gewichtsverlies voor een week bedraagt 4 kilo. Met het kwarkdieet krijg je slechts 600 kcal per dag binnen. Dat is ruim onvoldoende.

Een volwassen man heeft per dag gemiddeld 2600 kcal per dag nodig en een vrouw 2200 kcal. Deze hoeveelheid kcal per dag is vooral afhankelijk van het soort werk dat verricht wordt. Een persoon die de hele dag achter een bureau zit te werken zal minder calorieën verbranden dan bijvoorbeeld een stratenmaker.

Je mag daarom dit dieet zeker niet langer dan een week volgen omdat je lichaam veel te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt wat zeer schadelijk voor de gezondheid is. Na de week dat je het dieet hebt gevolgd is het verstandig om gevarieerd te gaan eten. Je lichaam moet namelijk weer de juiste hoeveelheid voedingstoffen binnenkrijgen.

Zou je langer dan een week doorgaan met het volgen van het kwarkdieet dan worden de reserves van je lichaam aangesproken zoals de spieren. Wanneer daar dan niets meer te halen zou zijn dan wordt de energie van de andere organen vandaan gehaald met alle gevolgen van dien.

De kracht van het kwark dieet.

Het kwarkdieet is gemakkelijk te volgen. Je hoeft geen speciale calorietabellen uit te pluizen. Het is een recht toe recht aan dieet. Het is een kort dieet, een week, zodat het voor wat dat betreft ook gemakkelijk is vol te houden.

Velen zullen naar een dergelijk dieet grijpen als er even snel, voor bijvoorbeeld een bruiloft of ander evenement, enkele kilo’s af moeten. Het kwarkdieet is een goed dieet als het goed wordt toegepast.

Geef een reactie

6 comments

 1. Jv

  Kan je ’s ochtends ook overslaan en dan vanaf ’s middags beginnen?

  • Nadia Bievinck

   Tip no. 1. NOOIT, maar dan ook echt NOOIT het ontbijt overslaan :p

 2. Bsm

  Hey Iris,

  ik heb een vraagje, hoeveel keer per dag mag jij dan dat kwark yoghurt eten? en is Griekse Yoghurt ook goed?

  groetjes.

  -1
 3. Leon Alewijnse

  Waarom mag je maar 400 gr kwark per dag ?
  wat als je meer eet per dag ? bv 2x 500 gr ?

  -2
  • Hanneke

   Hey Leon,

   Binnen dit kwarkdieet wordt er gewerkt met 400 gram kwark per dag.
   Houdt er rekening mee dat je meer kwark kan eten wanneer jij daar behoefte aan hebt, maar kijk uit dat je niet tekorten krijgt aan andere voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft.
   1 kilo aan kwark per dag is behoorlijk veel, zorg er voor dat je ook veel erbij drinkt.
   Eiwitten worden namelijk omgezet in de lever tot ureum. Dit wordt uitgescheden met de urine, wanneer je meer water drinkt is het gemakkelijker om het ureum via de urine uit te scheiden.
   Beweeg je hierbij, zodat je ook voldoende eiwitten weer verbruikt?
   Probeer uit te gaan van 1,7 tot 2 gram eiwit per kilogram (gezond) lichaamsgewicht.

   Groetjes, Hanneke

 4. Bas

  Hoi Iris,

  Ik sport 5 keer in de week (intensieve fitness) Dus ik ga het met anderhalve kilo per dag kwark proberen. Maar ik ga alleen dat eten.Ben benieuwd wat de resultaten zijn.

  Groet,

  Bas