Afvallen zonder honger

Afvallen zonder honger

Het gebeurt regelmatig dat je grammetje per grammetje aankomt, tot dat die grammetjes kilo’s gaan vormen merk je er weinig van maar uiteindelijk zie je toch dat buikje tevoorschijn komen. Afvallen zonder honger dus!

Bij veel diëten heb je snel last van een hongergevoel en van een leeg gevoel, dat kan een drempel zijn en een belemmering om te beginnen met afvallen. Bij een dieet kan het ook zo zijn dat je door te weinig calorieën een eetbui krijgt, dat moet voorkomen worden!

Er bestaat echter wel een dieet waarbij je geen hongergevoel krijgt en je toch op een gezonde manier af kunt slanken. Je vervangt je maaltijden door een shake waardoor je de benodigde voedingswaarden binnenkrijgt. In de avond mag je gewoon een normale maaltijd eten met een stukje vlees of vis. Op aanraden van onze bezoekers hebben we een review hierover geschreven. Het dieet heet TimFit. Klik hier voor een review van dit product.

Klik hier om naar de TimFit pagina te gaan

 

Afvallen zonder dieet & zonder honger

Je kunt er ook voor kiezen geen dieet te gaan volgen zodat je wat langzamer afvalt maar wel op eigen kracht gewicht verliest. Het is een aanslag op je gewicht en op je motivatie om steeds weer een eetbui te krijgen. Om een eetbui te voorkomen en om het afslanken zonder dieet wat makkelijker te maken een aantal tips, succesvol afvallen zonder honger begint zo:

Tip 1: Fruit en groente
Fruit en groente zijn dingen die je altijd in huis moet hebben! Als je honger of trek hebt pak dan gerust een plakje komkommer of een cracker met sla of aardbeien. Een bakje magere yoghurt met perzik, ananas of ander lekker fruit. Je kan ook veel tomaat eten, salade of bloemkool. Je kan ook als afwisseling een keer wat soep klaar maken en hier wat groente aan toevoegen. Afvallen zonder honger kan niet zonder te eten natuurlijk, eet dus de goede dingen op de momenten dat er trek op komt.

Tip 2: Een voorgerecht
Een voorgerecht kan wonderen doen, als je goed nadenkt over wat je eet voor je maaltijd verminderd het totaal aantal calorieën. Een warme maaltijd bevat vaak veel calorieën en met een voorgerecht kan je hier flink op inspelen!

Tip 3: Eet eiwitrijk
Als je veel eiwitrijk voedsel eet zit je sneller vol, daarom hoef je dus minder te eten om er een goed gevoel aan over te houden. Een ander voordeel is dat het de vetverbranding stimuleert. Voorbeelden van eiwitrijk voedsel zijn: eieren, vis, soja, rood vlees, noten en granen.

Tip 4: Let op je voeding
Chips, biscuits, pretzels en crackers zijn een aantal voedingsmiddelen die niet goed zijn voor het afslanken zonder dieet. Dit zijn zogenaamde compacte voedingsmiddelen. Doordat dit droge voedingsmiddelen zijn en weinig water bevatten zorgt het niet snel voor een bevredigd gevoel en eet je hier snel teveel van. Wat weer resulteert in teveel calorieën en wijzer die te hoog staat op de weegschaal.

Tip 5: Water drinken
Ook al een artikel waar ik over heb geschreven is het water dieet, water is heel belangrijk om af te vallen! Waarom? Dat staat duidelijk beschreven in het artikel, het komt er op neer dat er in water geen calorieën zitten. Ook krijg je een vol gevoel van water. Meer informatie over dit onderdeel? Kijk even naar het artikel! Lees eerst dit artikel: ‘afvallen zonder honger’ even af

Tip 6: Volkoren of granen?
Je eet vast al veel granen, alleen eet je ook volkoren granen en volkorenproducten? Als je minstens de helft van deze granen volkoren producten eet zal je sneller vol zitten. Ook zorgen deze producten voor een betere darmwerking, dit komt door de vezels. Deze betere darmwerking heeft ook weer een positief effect op je gewicht omdat je minder vocht vasthoud.

Tip 7: Eet vaker
Als je meerdere maaltijden per dag eet, zorgt dat er voor dat je vaker en sneller vol zit. Eet zo een 6 maaltijden per dag, dat zijn dus de 3 hoofdmaaltijden, ochtend, middag en avond. En de tussendoortjes. Denk hierbij ook aan de tips die hiervoor gegeven zijn, zorg dat de tussendoortjes al helemaal eiwitrijk of waterrijk zijn.

Tip 8: Eet een ei
Eet een ei bij de lunch, een ei zorgt voor een vol gevoel, zodat je gemakkelijker de dag door kan komen zonder dat je een extra tussendoortje hoeft te pakken.

Ga gezonder eten, je voelt je er beter door en het stimuleert het afslanken, laat je helpen door de tips die hier gegeven zijn en de verdere tips die je nog kan gaan lezen op de site. Vette rommel zoals hamburgers, fastfood etc. zijn allemaal lekker, alleen je krijgt er geen goed gevoel door! Je moet je lekker voelen in je lijf, en dat is precies wat je bereikt door het afslanken zonder dieet. Pas deze tips toe voor het afvallen zonder honger en voel je lekker en fit. Meer over gezond eten? Vind het bij: ‘Gezond eten’

Toch honger?

Al de bovenstaande tips voor het afvallen zonder honger toegepast in je dagelijkse leven maar hou je toch dat lege gevoel? Pak dan wel verantwoorde snacks en stil je trek tijdelijk, zorg dat je altijd iets bij je hebt van het volgende lijstje:

  • Kleine tomaatjes
  • Magere yoghurt
  • Een gekookt ei
  • Rosbief met ei (mijn favoriet)
  • Een aantal amandelen

De avond, voor mij zelf altijd het moeilijkste moment van de dag. Maar zoals alles gaat ook afvallen zonder honger niet altijd over rozen! Om dan te zorgen dat ik niet naar snacks grijp had ik zelf altijd vet en suikervrije kwark in de koelkast staan. Ook een goede maaltijd ’s avonds kan helpen om minder snel naar wat lekkers te grijpen.

Toch raad ik je aan om nog eens naar het TimFit dieet te kijken. Mensen die het dieet hebben gevolgd vertellen veel positieve verhalen en het is ook makkelijk om vol te houden.

Klik hier voor meer informatie

Wil je meer weten over het afvallen zonder dieet en ook het afvallen zonder honger? Klik hier voor onze gratis afvallen tips.

Geef een reactie

1 comment

  1. Briget

    Super, ik heb veel aan deze tips, maak er sinds vorige week al elke dag gebruik van!