Velen denken dat het eten van veel eieren slecht is. Slecht zijn eieren zeker niet maar, je zal altijd wel bepaalde zaken in de gaten moeten houden, zeker als je veel eieren eet tijdens het volgen van een ei dieet. Eieren kunnen helpen als je snel een aantal kilo’s wilt afvallen. Eieren bevatten vele voedingsstoffen waaronder natuurlijk het eiwit.

Eieren bevatten nog meer belangrijke goede voedingsstoffen zoals aminozuren en ijzer. Aminozuren zijn voor het lichaam, bij zowel kinderen als volwassenen, belangrijk voor de groei en herstel. Ook zitten er een aantal goede vitamines in zoals E,B12, B2 en D.

Omdat je door het eten van eieren (eiwit) snel een vol gevoel hebt zal je erna minder eten. Dit is al een belangrijke gevolg dat je door het eten van eieren afvalt.

Cholesterol

Het grootste tegenargument wat je hoort voor het volgen van een ei dieet is dat het eten van eieren slecht zou zijn. Eieren zouden cholesterol verhogend werken. Onderzoeken hebben echter uitgewezen dat het HDL – en LDL cholesterol, bij een groep personen die s’morgens ontbeten met boterhammen en een groep met eieren, geen verschillen aanwezig waren.

Als je dit leest kan je ook de conclusie trekken dat gezonde volwassenen iedere dag wel eieren zouden kunnen eten zonder dat het de hart- of vaatziektes zou beïnvloeden. Het eten van eieren bevordert gewichtsverlies maar zal het cholesterolgehalte niet in belangrijke mate beïnvloeden.
Maar wanneer je al last hebt van een te hoog cholesterol gehalte kun je er beter voor kiezen om dit dieet voor de zekerheid niet te volgen.

Goed ei dieet

Een goed ei dieet samenstellen is het belangrijkste wat je vooraf moet doen voor het verkrijgen van de maximale resultaten. Om te beginnen kun je het beste voor de ochtendmaaltijd twee eieren eten en dan nog alleen het eiwit.

Het eiwit van een ei geeft je snel een vol gevoel terwijl het slechts 17 kcal bevat. Laat het eigeel weg. Dit bevat 10 kcal en kan je beter weglaten. Eiwitten bevorderen ook de spiergroei. Hoe meer spieren u heeft hoe meer vetten u zult verbranden en dus afvallen. Naast het eten van de eieren kan je het beste gewoon blijven eten alleen moet je oppassen dat je niet te veel calorieën tot je neemt.

Wil je extra snel afvallen dan kan je in de ochtend, middag en avond twee eieren nuttigen. Eet echter niet meer dan 40 eieren per week. Neem alleen het eiwit van het ei. Als je dit doet is het altijd verstandig dit te overleggen met de diëtiste.

Naast het eten van de eieren zullen namelijk ook andere voedingsstoffen genuttigd moeten worden om gezond te blijven.

Het Ei Dieet of Eierdieet mag niet langer dan 1 week achtereen worden gevolgd. Na deze periode dient er 1 à 2 weken “normaal” te worden gegeten. Daarna mag men opnieuw starten met 1 week Ei Dieet.

Het makkelijke is dat de ei dieet recepten enorm eenvoudig te bereiden zijn. De eieren zijn makkelijk klaar te maken en de gerechten die je ernaast eet ook.

Voedingsschema ei dieet

Eierdieet ‒ Dag 1 (maandag):
Ontbijt: 3 eieren en 1 grapefruit
Lunch: 3 eieren en 1 tomaat
Diner: 3 eieren, gemengde salade en 1 knäckebröd

Eierdieet ‒ Dag 2 (dinsdag):
Ontbijt: 2 eieren en 1 grapefruit
Lunch: 1 of 2 eieren en 2 tomaten
Diner: 1 biefstuk met gemengde salade

Eierdieet ‒ Dag 3 (woensdag):
Ontbijt: 2 eieren en 1 grapefruit
Lunch: 1 of 2 eieren, 2 tomaten, spinazie
Diner: 2 lamsboutjes of 1 biefstuk

Eierdieet ‒ Dag 4 (donderdag):
Ontbijt: 2 eieren en 1 grapefruit
Lunch: gemengde salade en 1 grapefruit
Diner: 1, 2 of 3 eieren, 1 schaaltje magere kwark, spinazie en 1 knäckebröd

Eierdieet ‒ Dag 5 (vrijdag):
Ontbijt: 2 eieren en 1 grapefruit
Lunch: 1 of 2 eieren en spinazie
Diner: vis naar keuze, gemengde salade en 1 knäckebröd

Eierdieet ‒ Dag 6 (zaterdag):
Ontbijt: 2 eieren en 1 grapefruit
Lunch: fruitsalade naar keuze (zonder toegevoegde suikers)
Diner: 1 biefstuk met gemengde salade

Eierdieet ‒ Dag 7 (zondag):
Ontbijt: 2 eieren en 1 grapefruit
Lunch: gegrilde koude kip, gemengde salade, gekookte kool en 1 grapefruit
Diner: 1 kom zoutarme groentesoep, 1 kipfilet, gemengde salade, gekookte kool en 1 grapefruit.
Drinken: het Ei Dieet of Eierdieet mag onbeperkt worden aangevuld met water en koffie en/of thee zonder toevoegingen. Alle overige drankjes zijn niet toegestaan.

Problemen tijdens het volgen van een ei dieet

Een ei dieet is een pittig dieet. Het is eenzijdig. Probeer het aantrekkelijker te maken door eenvoudige maaltijden samen te stellen waarin het eiwit is verwerkt. Ga, indien mogelijk, tijdens het volgen van het ei dieet ook naar een spotschool voor het volgen van krachttraining. Omdat je veel eiwitten binnenkrijgt wordt je fitter en zullen trainingen steeds gemakkelijker worden. Dus het volgen van een ei dieet kan gunstige gevolgen hebben voor de gezondheid.

Wij van Afvallen Experts hebben hebben een mooi receptenboek gevonden die aansluit op het ei dieet:

Klik hier voor meer informatie

Ervaring met het volgens van het ei dieet? Laat een reactie achter, dat waarderen wij echt!

Geef een reactie