Het Dreamline Dieet lijkt erg veel op het Weight Watchers dieet in zijn aanpak. Dream Line is een organisatie dat staat voor gezond en bewust leven. Het lijnen doe je niet alleen, maar in een groep, gezamenlijk met de leider van de cursus en een gewichtsconsulent(e).

Tijdens deze cursus leer je hoe je verantwoord eet en hoe je met een menuplan op en gezonde manier kunt afvallen door middel van de juiste voeding en voldoende beweging.

Afvallen met het Dreamline Dieet

Als je ervoor kiest om dit dieet te volgen dan volg je eigenlijk de Schijf van Vijf. Je krijgt dus alles binnen wat je nodig hebt en je kunt van alle voedingsgroepen eten. Dit doe je door middel van een menuplan dat voor je wordt samengesteld.

Het is niet nodig om calorieën te tellen en je kunt gewone, simpele voedingsmiddelen eten, in combinatie met drie maaltijden per dag. Eigenlijk geeft het Dreamline Dieet je dus niet het gevoel dat je echt op een dieet zit, wat toch weer erg aangenaam is.

Het doel van het dieet is dat je een gezond en verantwoord gewicht bereikt. Dit wordt berekend door de bekende BMI. Ook probeert Dreamline het idee van de superslanke mensen uit tijdschriften en van de televisie uit je hoofd te zetten.

Dit is namelijk geen realistisch en zeker ook geen gezond doel. Het gaat er dus om dat je een gewicht te bereikt dat gezond is voor jou en waar jij je lekker bij voelt. Het menu dat je krijgt en waar je mee aan de slag gaat is tevens lekker simpel.

Dit houdt in dat je geen uren in de keuken hoeft te staan om bepaalde gerechten klaar te maken en je gezin kan ook mee eten. Toch is het menu smakelijk en afwisselend.

Afvallen zonder begeleiding

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een cursus te volgen. Wellicht heb je niet het budget, of misschien heb je simpelweg niet voldoende tijd. Natuurlijk is het afvallen onder begeleiding altijd een aanrader, maar Dreamline heeft ook twee boeken op de markt gebracht die je kunnen helpen zelf gezond en verantwoord je streefgewicht te bereiken.

De basis van het dieet vind je terug in ‘Op weg naar een verantwoord gewicht met Greet’. Ook is er een receptenboek met vele smakelijke recepten voor alle momenten van de dag en voor speciale gelegenheden. Dit boek kun je vinden onder de naam ‘Prettig afvallen met Greet’.

Laat uw reactie achter over het Dreamline dieet.

Geef een reactie