Veel afvallen

Veel afvallen

Als je overgewicht hebt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk veel afvallen. Het is de mens eigen om naar de makkelijkste oplossing te zoeken en in dit geval wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk veel afvallen, zonder veel moeite. Dieetmethodes maken hier handig gebruik van en vertellen je dat je met hun ‘wonderdieet’ binnen korte tijd veel gewicht kwijt zult raken. Vaak hoef je daar dan weinig moeite voor te doen. Hun methode is een revolutionaire nieuwe methode waarmee veel afvallen binnen handbereik ligt. Het is logisch dat dit mensen aanspreekt en dat zij dit soort producten of boeken kopen.

Sommige mensen hebben al veel diëten geprobeerd en weten stiekem wel dat blijvend veel afvallen op deze manier niet echt mogelijk is. Als er vervolgens weer een nieuw dieet op de markt verschijnt, geloven zij daar tóch weer in. Dit toont wel aan hoe graag mensen hun overtollige pondjes kwijt willen raken en wat zij daar allemaal voor over hebben.

Het probleem is dat dit soort diëten hun beloftes vaker niet dan wel waar maken. Bovendien zijn deze methodes vaak ongezond, omdat ze voor een jojo-effect zorgen. Ook moet je meestal allerlei aanpassingen in je eetpatroon aanbrengen: je moet bijvoorbeeld maaltijden overslaan en vervangen door onsmakelijke shakes of je mag slechts de helft eten van wat je normaal eet. Soms moet je de hele dag calorieën lopen tellen en heb je aan het eind van de dag gewoon honger. Niet bepaald iets waar je blij van wordt! Veel afvallen zou toch geen straf moeten zijn?

Op een andere manier veel afvallen

Gelukkig is veel afvallen op een prettige manier wel degelijk mogelijk! En het goede nieuws is dat de oplossing bij jezelf ligt. Het voordeel hiervan is dat je dure boeken, pillen en shakes kunt laten liggen. Bedenk eens wat een geld je hiermee uitspaart! Bovendien voelt het goed om zelf verantwoordelijk te zijn voor je lichaam, op je eigen manier. En ten slotte, stel je eens voor hoe blij je zult zijn met het resultaat, het resultaat dat jij helemaal zelf hebt verkregen. Je bent dan niet alleen trots op je slanke lichaam, maar ook op het feit dat jij dit zelf bereikt hebt!

Het geheim voor veel afvallen zit hem in het aanleren van een gezondere levenswijze. Dit betekent niet dat je je eetpatroon radicaal moet omgooien of, zoals bij de diëten, maaltijden moet overslaan. Het is juist erg belangrijk dat je met regelmaat eet. Je hoeft dus geen honger te lijden. Het gaat er vooral om dat je kleine aanpassingen in je eetpatroon aanbrengt, aanpassingen die het verschil kunnen maken.

Verantwoord leven en eten betekent dat je precies dat binnenkrijgt wat je lichaam nodig heeft. Zo lijd je geen honger en eet je ook niet te veel. Je geeft je lichaam op die manier de kans om tot een gezond gewicht te komen. Veel afvallen wordt dan ineens iets wat echt mogelijk is!

Welke aanpassingen zijn er nodig?

Misschien vraag je je nu af wat je dan allemaal moet veranderen aan je eetpatroon wil je veel afvallen. Ik geef je een aantal eenvoudige tips die al grote gevolgen kunnen hebben. Misschien wel een van de belangrijkste tips om veel afvallen te realiseren, is het drinken van water. Water reinigt je lichaam en zorgt voor een goede spijsvertering. Laat frisdrank en andere calorierijke dranken staan en vervang dit door water. Dagelijks anderhalf tot twee liter water drinken doet wonderen!

Eet met regelmaat, dit betekent minimaal 5 keer per dag. Sla de hoofdmaaltijden nooit over en begin de dag altijd met een ontbijt! Word je bewust van je eetgewoontes. Eet je veel snacks en tussendoortjes? Probeer deze te vervangen door gezonde alternatieven, zoals ontbijtkoek of fruit. Winkel nooit als je honger hebt, zo voorkom je dat je ongezonde zaken als chips en frisdrank meeneemt.

Probeer ’s avonds, na de maaltijd, niets meer te eten. En zorg uiteraard voor voldoende lichaamsbeweging. Als je op deze manier leeft, dus bewust en verantwoord, zul je zien dat je lichaam op den duur steeds minder behoefte krijgt aan ongezonde dingen. Veel afvallen zonder dieet zal dan bijna als vanzelf gaan én het gebeurt ook nog eens op een veel gezondere manier!

Geef een reactie