Een dieet hoeft niet altijd als doel te hebben om gewicht kwijt te raken, ook al wordt dit vaak gedacht. Er zijn ook mensen die ondergewicht hebben en dus het liefst wat pondjes willen bijkomen. Ben jij een van deze mensen?

Dan is het Energieverrijkt Dieet wellicht iets voor jou. Dit dieet wordt vaak gebruikt voor mensen die aan moeten sterken en simpelweg weer op gewicht moeten komen. Dit kan bijvoorbeeld na een zware operatie zijn.

Als je dus wat pondjes erbij wilt, kun je het Energieverrijkt Dieet proberen. Je zult niet heel snel bijkomen, maar als je het langer kunt volhouden dan zijn de resultaten erg goed.

Hoe werkt het Energieverrijkt Dieet?

Het dieet werkt eigenlijk op een simpele manier. Wil je afvallen, dan beperk je je calorie-inname. Wil je bijkomen, dan verhoog je je calorie-inname. En dat is ook precies wat je met dit programma doet. Er zijn dan ook een aantal zaken waar je op moet letten als je het dieet volgt.

Zo moet je ten eerste altijd voedingsmiddelen kiezen die erg energierijk zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit producten met veel vet, zoals bijvoorbeeld vette kaas, echte boter en volle melk. Magere producten moet je dus beter vermijden.

In plaats van halvanaise gebruik je mayonaise. Bij dranken geldt hetzelfde, light is niet toegestaan, neem dus altijd gewone frisdranken met suiker. Je kunt ook je calorie-inname verhogen door simpelweg iets energierijks aan je maaltijden toe te voegen.

Maak je eten klaar met bijvoorbeeld slagroom of crème fraîche en gebruik meer boter.

Afgezien van producten met meer calorieen ga je ook vaker eten. Dit houdt in dat je dus naast drie maaltijden ook nog drie energierijke tussendoortjes eet. Neem bijvoorbeeld een handje noten, een kop vlle yoghurt, of iets anders met meer calorieen.

Een andere slimme aanpak om in gewicht toe te nemen is door meer calorieen in vloeibare vorm te nemen. Deze zijn namelijk snel op, terwijl je hersenen pas twintig minuten later registreerd dat je vol zit. Zodoende kun je in deze tijd meer calorieen binnenkrijgen dan anders.

Ook kun je concentraten gebruiken die veel energie bevatten, zoals eiwitpoeders. Je merkt hier weinig van, maar het tikt allemaal wel aan. Het Energieverrijkte dieet heeft ook een minimum aantal producten die je elke dag moet eten.

Laat uw reactie achter over het Energieverrijkt Dieet.

Geef een reactie