Biamed dieet

Het volgen van het BIAmed dieet betreft een volledig programma. Een diëtist of een arts, die BIAmed als specialisme heeft, begeleidt jou gedurende de dieetperiode. Het doel van het dieet is in eerste instantie gewichtsverlies en in twee instantie het stabiliseren van het gewicht.

Het Biamed dieet is een intensieve periode, waarin regelmatig de vooruitgang wordt gemeten.

Samenvatting van het BIAmed dieet

Tijdens het dieet wordt gestart met het meten van de lichaamssamenstelling. Deze meting gebeurt middels een speciaal apparaat. De elektrische stroom, die het afgeeft, is niet voelbaar. De meting geeft aan uit hoeveel vet, spieren en water jouw lichaam bestaat. Deze meting wordt vervolgens elke twee weken herhaald. Daaruit zal blijken hoeveel energie jouw lichaam nodig heeft en wat het programma met je lichaam doet. De eerste fase is gericht op gewichtsverlies.

Tijdelijk zal er gekozen kunnen worden om één of twee maaltijden per dag te vervangen. Het vervangen van de maaltijden is erop gericht dat het spierweefsel wordt behouden en het vet verdwijnt. De maaltijdvervangers zijn in reepvorm en in poedervorm. Na de beginfase zal je overgaan op gezonde voeding zonder maaltijdvervanging. Tijdens de contacten met de diëtist of arts ga je leren hoe je gezond kan eten. Belangrijk is om na het gewichtsverlies dat zo te houden, dus het gewicht te stabiliseren. Hiervoor een verandering van het voedingspatroon van groot belang en dat ga je dus leren.

BIAmed Dieet richtlijnen

Het BIAmed dieet bestaat uit twee fases die geleidelijk in elkaar overlopen.
BIAmed dieet fase 1:
Deze fase staat vooral in het teken van afvallen. Je moet gezond gaan eten en twee maaltijden vervangen door BIAmed maaltijdvervangers. Hierdoor nuttig je per dag ongeveer 1000 kcal minder. De maaltijdvervangers horen te zorgen voor behoud van spierweefsel en verlies van lichaamsvet. Tijdens deze fase verlies je ongeveer 1 kg per week. Aan het eind van deze fase hoef je nog maar één maaltijd te vervangen voor een maaltijdvervanger van BIAmed. En dan vooral te wennen aan een gezond eetpatroon.
BIAmed dieet fase 2:
In deze fase is het vooral belangrijk om je huidige lichaamsgewicht te behouden. Maaltijden hoeven niet meer vervangen te worden door maaltijdvervangers, maar vooral gezonde voeding is van belang. Er moest een juist verhouding zijn tussen koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels.

BIAmed specialisten

In Nederland en België zijn 120 BIAmed diëtisten en artsen te vinden. Deze deskundigen hebben het BIAmed concept in hun eigen praktijk opgenomen. Door dit te doen kiezen ze voor deze methode en hebben ze bijbehorende producten beschikbaar.

De specialisten zijn over het algemeen diëtisten, waarvoor de vergoeding, afhankelijk van het verzekeringspakket, mogelijk terug te krijgen is van de zorgverzekeraar. Op de website van BIAmed kan je kijken of een BIAmed specialist bij jou in de buurt is.

Laat uw reactie achter over het BIAmed dieet

BIAmed is een wat minder bekend dieet. Daarom is het heel interessant om te horen wat de ervaringen van mensen zijn. Heb jij ervaring met het dieet? Laat weten hoe je het dieet hebt ervaren en welke resultaten je hebt geboekt? Raad je het dieet juist aan of misschien wel af? Laat hieronder een reactie achter.

Geef een reactie