Sporten, gezond!

We weten allemaal dat sporten gezond is. De overheid maakt campagnes voor gezond leven en de gezondheidszorg is erop gebrand dat elk mens een minimaal een half uur per dag actief is. Maar waarom is sporten gezond? Vaak wordt overgewicht als reden opgegeven. Maar er bestaan veel meer drijfveren om te gaan sporten!

Niet alleen voor (komen tot) een gezond gewicht is het verstandig om het lichaam aan het werk te zetten. Ik ben gespecialiseerd in voeding en diëtiek  en daar heeft sport natuurlijk alles mee te maken. In de praktijk hoor ik vaak de vraag ‘Waarom is sporten gezond?’ Daarom geef ik je hier een paar heel interessante weetjes over de effecten van bewegen. Benieuwd hoe lang je daarna nog op je stoel kunt blijven zitten!

Sporten is goed voor je lijf, je humeur en je seksleven

Waarom is sporten gezond? Lees deze tips en je hoeft jezelf die vraag nooit meer te stellen.

Door sporten blijf je op gewicht
Door sporten bouw je spierweefsel op en tegelijkertijd verbrand je calorieën. De toename van spieren zorgt ervoor dat je ook in rust veel blijft verbranden. Je blijft dus veel makkelijker op gewicht.

Sporten helpt ziektes voorkomen
Door in goede conditie te blijven kun je de kans op het krijgen van ernstige ziektes aanzienlijk verkleinen. Botontkalking, hart- en vaatziekten, diabetes en vormen van kanker maken minder kans in een gezond lichaam.

Bewegen maakt je gelukkig
Door beweging worden er stofjes in je lichaam aangemaakt die je geluksgevoel versterken. Daarnaast voel je je sterker, mooier en strakker en ook dat komt je humeur natuurlijk ten goede.

Beter slapen
Als je moeite hebt met inslapen of doorslapen, dan is sporten een goed middel voor een betere nachtrust! Je slaapt sneller en dieper. Maar niet vlak voor je naar bed gaat nog gaan hardlopen, dat werkt juist averechts.

Sporten is goed voor je seksleven
Dit staat misschien een beetje haaks op de tip hierboven, maar ik wil ‘m je toch niet onthouden. Bewegen is heel bevorderlijk voor je seksleven. Je voelt je fitter, zelfverzekerder en daardoor aantrekkelijker. Vrouwen met een goede conditie raken ook makkelijker opgewonden.

Waar wacht je nog op?

Moet je nu nog vragen: waarom is sporten gezond? Een betere vraag is: waar wacht je op? Kies een sport die bij je past, zoals hardlopen, dansen, wandklimmen of voetballen en word een gezond, gelukkig en uitgeslapen mens.

Geef een reactie