Al jaren zijn er verschillende shakes op de markt die je helpen om gezond te leven. De bekendste shakes zijn hierbij shakes waarmee je kunt afvallen. Afvallen met shakes kan een hele goede manier zijn om binnen een korte tijd veel gewicht te verliezen en vet te verbranden. Aan het afvallen met shakes kunnen alleen ook wat nadelen kleven. In dit artikel kijken we naar de mogelijkheden om snel af te vallen met shakes, maar kijken we ook naar de nadelen die er aan vast kunnen hangen. Op die manier kun je snel gezond afvallen met een shake dieet.

Vitameals-Nederland-Review-vegetables-potatoesAl jaren zijn er verschillende shakes op de markt die je helpen om gezond te leven. De bekendste shakes zijn hierbij shakes waarmee je kunt afvallen. Afvallen met shakes kan een hele goede manier zijn om binnen een korte tijd veel gewicht te verliezen en vet te verbranden. Aan het afvallen met shakes kunnen alleen ook wat nadelen kleven. In dit artikel kijken we naar de mogelijkheden om snel af te vallen met shakes, maar kijken we ook naar de nadelen die er aan vast kunnen hangen. Op die manier kun je snel gezond afvallen met een shake dieet.

Hoe werkt afvallen met shakes?

De shakes die gebruikt worden om af te vallen zijn stuk voor stuk shakes met een hoge waarde aan eiwitten. Eiwitten hebben een hoge voedingswaarde en leveren een constante stroom aan energie voor het lichaam. Door deze geleidelijke afgifte van energie hou je lang een verzadigd gevoel en heb je dus niet snel opnieuw honger. Dit ‘afvallen zonder hongergevoel’ staat centraal in ieder eiwitdieet en daarmee ook bij een shake dieet.

Tegenover de grote hoeveelheid eiwitten in een shake, staat een lage hoeveelheid koolhydraten. Hierdoor is de energie-inname vrij laag als je al je maaltijden vervangt door shakes. Doordat je minder energie inneemt, gaat je lichaam andere vetreserves aanspreken. Deze vetreserves zijn je buikvet en het vet op andere plekken op je lichaam. Deze vetreserves worden verbrand en dus verlies je gewicht. Op die manier kun je afvallen met een shake dieet!

Doordat je meer energie gebruikt dan je binnenkrijgt hoef je ook niet perse te sporten om af te kunnen vallen met een shakedieet. Natuurlijk is sporten gezond en helpt het je om nog meer vet te verbranden en je lichaam sneller slank te krijgen, maar het is geen must.

Het beste afslankprogramma met shakes (exclusieve € 60,- korting)

De rijke variatie van het TimFit afslankprogramma is de basis om gezond af te vallen met shakes. Je kunt dan ook gelijk beginnen met het programma en direct resultaat boeken. Wij hebben een review geschreven over het TimFit afslankprogramma. Omdat deze review voor onze lezers het beste uit de test komt hebben we een tijdelijke korting weten te realiseren van maar liefst € 60,-.

Onze bezoekers gaan voor TimFit, dé specialist in afslankshakes! Bestel via onderstaande link en krijg een exclusieve € 60,- korting op je bestelling. Één volle maand, nu geen € 159,- maar € 99,-.

Claim je korting van € 60,-

TimFit pakket

Alle voordelen van afvallen met shakes op een rij

Het shake dieet is erg populair dankzij de voordelen die afvallen met shakes hebben. In dit artikel wil ik de voordelen één voor één voor je opnoemen zodat je een goed beeld krijgt van de voordelen van een shake dieet:

 • Geen hongergevoel door de eiwitten in de shakes
 • Sporten is niet nodig om af te vallen
 • Gemakkelijk klaar te maken en daarmee is een shake dieet goed te combineren met werk en gezin
 • Afvallen met shakes is een goedkope manier om af te vallen
 • Snel afvallen is mogelijk met een shakedieet.

Snel afvallen met een shake dieet

Omdat je minder energie binnen krijgt dan dat je gebruikt, gaat het lichaam vet verbranden. Dit gebeurt al op dag 1 van je shake dieet. Een gemiddelde vrouw van 40 jaar verbrandt ongeveer 2000 kCal per dag. Bij een shake dieet krijg je minder energie binnen dan dat je verbruikt en daarmee dwing je het lichaam om vet te gaan verbranden om toch alles te kunnen doen wat je wilt en val je dus af.

De snelheid van afvallen kun je op twee simpele manieren beïnvloeden:

 1. Minder energie binnenkrijgen
 2. Meer energie verbranden

Deze twee manieren gelden niet alleen tijdens een shakedieet, maar ook als je wilt afvallen op een andere manier. Als je wilt afvallen met shakes kun je er voor zorgen om minder energie binnen te krijgen door meer maaltijden te vervangen met shakes. Het nadeel hiervan is alleen dat je ook maar heel weinig andere voedingsstoffen binnenkrijgt. Denk bijvoorbeeld aan vitaminen, vezels en mineralen. Het is dan ook niet aan te raden om wekenlang al je maaltijden te vervangen door shakes.

De meest voor de hand liggende manier om meer energie te verbranden is door meer te bewegen. Sporten is niet perse nodig als je wilt afvallen met shakes, maar het kan de snelheid van afvallen wel verhogen als je meer beweegt. Als je op dit moment niet veel sport dan is het aan te raden om vooral te gaan wandelen en fietsen. Korte rondjes (iets minder dan een uur) zijn hierin het beste. Op die manier krijgt het lichaam geen overbelasting.

Hoe snel kan ik afvallen met shakes?

Sommige shakediëten adverteren met 8 kilo afvallen per week of soms zelfs nog meer. Toch zijn deze getallen vaak te positief en mag je jezelf afvragen of het wel verantwoorde diëten zijn. Bij het afvallen met TimFit (een getest shakedieet) is het mogelijk om binnen korte tijd vele kilo’s te verliezen. Na de eerste weken zal het afvallen wat minder snel gaan, maar kan er nog steeds 1,5 tot 2 kilo vetverlies zijn. Soms zelfs wat meer, maar dit is afhankelijk van je lichaam en van je startgewicht. Het belangrijkste is om het dieet vol te kunnen houden en een constant verlies aan gewicht te hebben.

Nadelen van afvallen met shakes

Door de constante afgifte van energie van de eiwitshakes en de vetverbranding die daarmee samen gaat, val je dus snel af en heb je geen hongergevoel tijdens je shake dieet. Dit klinkt perfect en het werkt zeker heel goed! Toch kleven er een aantal nadelen aan het afvallen met shakes. Deze nadelen wil ik in dit artikel niet onder stoelen en banken schuiven, het gaat tenslotte over je gezondheid!

 • Afvallen met alleen shakes levert een gebrek aan sommige voedingsstoffen op
  Afvallen met shakes is een manier om snel te kunnen afvallen en bijvoorbeeld veel buikvet te verliezen. De shakes die gebruikt worden om mee af te vallen bestaan voor een groot gedeelte uit eiwitten. Deze eiwitten zijn gezond en helpen je om geen hongergevoel te krijgen tijdens het afvallen. Toch missen de shakes ook belangrijke voedingsstoffen. Denk bijvoorbeeld aan vitamines, mineralen en vezels. Dit heeft invloed op je gezondheid als je alleen maar shakes gebruikt om af te vallen.
 • Kans op een JoJo effect
  Het bekende JoJo effect ligt op de loer als je gaat afvallen met shakes. Als je stopt met het drinken van shakes en dan weer terugvalt in je oude levensstijl waarin je ongezond leefde, dan komt het gewicht snel weer aan. Dit JoJo effect is slecht voor je zelfvertrouwen en ontmoedigt je om nog eens af te gaan vallen.
 • Lastig vol te houden op lange termijn
  Dankzij de eiwitten in de shakes heb je weinig last van een hongergevoel tijdens je dieet. Toch kan het lastig zijn om het dieet op lange termijn vol te houden. Je eetpatroon is saai en eenduidig. Dit kost veel discipline en gaat je op een gegeven moment parten spelen. Daarom is het belangrijk om daar op een goede manier mee om te gaan.

Ideale combinatie

Het afvallen met een shakedieet heeft dus veel voordelen en het effect is ook daadwerkelijk bewezen, je kunt snel afvallen met eiwitshakes en op die manier veel vet verliezen. Toch kleven er ook wat nadelen aan het afvallen met shakes. Met name jojo effect wordt door veel ervaringsdeskundigen genoemd. Daarnaast geven professionele diëtisten vaak aan dat het gebrek aan gezonde voedingsstoffen gevaarlijk kan zijn voor je gezondheid, zeker op lange termijn. Het is daarom ook beter om gebruik te maken van de voordelen van een shakedieet en de nadelen zoveel mogelijk te voorkomen. Dit is mogelijk door een combinatie van shakes en gezond voedsel. TimFit heeft deze combinatie tot in detail uitgewerkt en deze combinatie is voor iedereen beschikbaar!

Het TimFit afslankprogramma bevat shakes die maaltijden vervangen. Hiernaast kun je ook gebruik maken van de TimFit maaltijd vervangende repen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. Het zijn gezonde producten waarmee je alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt om af te vallen. De producten bevatten veel eiwitten en weinig koolhydraten. Je krijgt hierdoor geen hongergevoel tijdens het afslankprogramma en je spieren worden ook niet afgebroken. Je zult je hierdoor ook gezond voelen.

Bovendien heb je veel minder kans op het jojo effect omdat je jezelf niet laat wennen aan het nuttigen van alleen maar shakes maar dit ook kunt vervangen met repen. ’s Avonds kun je ook gewoon een normale maaltijd eten. Bij het TimFit afslankprogramma leer je hoe je gezond kunt leven en daarmee gewicht kunt verliezen. Daarom heb je na het volgen van het dieet veel minder kans om weer ongezond te gaan leven.

Bestel via onderstaande link en krijg € 60,- korting op het maandpakket TimFit.

Klik hier en claim je € 60,- korting

Heb jij ervaring met het afvallen met shakes? Laat het ons weten via een reactie, dat waarderen we echt!

Geef een reactie

2 comments

 1. Anne

  Leuk artikel en mooie site, keep up the good work!

  • Nadia Bievinck

   Bedankt! Blijf ons gerust volgen, we plaatsen zo vaak als mogelijk een leuk en boeiend artikel.