Afvallen en fit worden in een week. Dat is de droom van menig mens en dan het liefst zonder veel moeite. Wil je graag fit worden en wat overtollige kilo’s verliezen, kan je in één week toch een heleboel bereiken. Kijk maar is naar de resultaten van een week veel en ongezond eten en weinig sporten, je ziet de resultaten meteen en het kan zomaar zijn dat er slechts in een week een aantal kilo’s bijzitten. Dit geldt gelukkig ook andersom, maar is helaas wel iets lastiger en minder leuk. Echter is het wel haalbaar om ongeveer 2 tot 4 kilo te verliezen in een week.

Afvallen in een week is vooral afhankelijk van goede voeding, de juiste hoeveelheid calorieën en sporten. Wanneer je zo’n week streng volgt dan kan je best wel flinke resultaten halen. Wanneer je de week volbracht hebt, kan je de opvolgende weken dit doorzetten, maar dan op een minder strenge manier. Het volgen van zo’n week heeft niet heel veel zin, wanneer de week erna weer ongezond geleefd wordt. Eet na de week een normaal aantal calorieën en sport ook 1 of 2 keer minder per week.

Effectief afvallen in een week

Afvallen in een week is haalbaar, maar vereist motivatie en discipline. Afvallen kan alleen door minder calorieën binnen te krijgen dan dat je nodig hebt. Een belangrijke aspect binnen deze week is het volgen van het koolhydraatarm dieet. Dit dieet is gefocust op het vermijden van koolhydraten en dan met name het vermijden van snelle koolhydraten en op het eten van eiwitrijke voeding. Snelle koolhydraten zijn bijvoorbeeld suikers die snel opgenomen kunnen worden en die gemakkelijk kunnen worden omgezet in energie. Langzame koolhydraten zijn lastiger om te zetten en verbranden meer calorieën tijdens deze omzetting en zorgen ervoor dat je minder snel last hebt van honger. Dit geldt ook voor eiwitrijke voeding.

Langzame koolhydraten zijn bijvoorbeeld: volkoren brood, volkoren pasta, zilvervliesrijst en vrijwel alle groenten. Vaak kiest men onbewust voor wit brood of witte rijst, maar door een simpele aanpassing zorg je ervoor dat het afvallen makkelijker gaat en je ook nog eens gezondere voeding binnen krijgt. Eiwitten zitten eigenlijk veel in vlees, vis, kwark, eieren en ook groentesoorten. Kies voor vis- en vleesproducten wel voor de onbewerkte varianten, aangezien bewerkte soorten alsnog veel koolhydraten kunnen bevatten.

Nu is de grote vraag waarom je eigenlijk dit soort voeding moet eten als het eigenlijk alleen maar gaat om minder calorieën eten. Het eten van voeding die minder snel verteerbaar is en veel goede voedingsstoffen bevat zorgt ervoor dat je veel makkelijker kan leven op minder calorieën en je minder last hebt van eetbuien. Daarnaast voel je je een stuk vitaler en zie je goed de positieve effecten van deze voeding. Vervolgens eet je meer gespreid over de dag, waardoor je een hongergevoel voorkomt. Als extra versterking deze week is het nodig om 3 tot 4 keer te sporten. Kies dan wel voor een sport die je leuk vindt en waarbij je veel calorieën kunt verbranden. Zo kan je kiezen voor: zwemmen, hardlopen, fietsen, roeien, intervaltraining en tal van andere soorten. Dertig tot veertig minuten is voldoende om een flink aantal calorieën te verbranden.

Zodoende krijgt je lichaam een stuk minder calorieën binnen dat het nodig heeft en zal dus de vetreserves aan moeten pakken. Je voorkomt dat spiermassa verloren gaat, doordat je veel eiwitten binnenkrijgt. Pas wel op dat je niet te veel calorieën beperkt, aangezien dit een ongezonde manier van afvallen is die gepaard gaat met lichamelijke klachten. Afvallen op deze manier wordt ook wel een crash dieet genoemd en dit crash dieet behaald snel resultaten, maar brengt nadelen met zich mee op de korte en lange termijn.

Afvallen na deze week

Na deze week volgehouden te hebben, zul je zeker resultaat merken maar ook zien dat zo’n week lastig vol te houden is. Om die reden is het goed om de weken erna op dezelfde voet door te gaan met afvallen, maar dan meer calorieën dan voorheen te eten en eventueel minder te gaan sporten. Sporten is een hulpmiddel en het daadwerkelijke afvallen wordt bereikt met de voeding. Focus de verdere weken wel op het volgen van een koolhydraatarm dieet en op eiwitrijke voeding. Doordat je de eerste week zo serieus gestart bent, ben je gewend aan de voeding en de caloriebeperking. De weken erna kan je de op dezelfde voet doorgaan, maar dan minder strikt. Op die manier kan je blijvend afvallen totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt. Afvallen begint met een bewuste keuze voor de voeding, die je in staat maakt om automatisch minder te eten.

Geef een reactie