Gezond afvallen - Afvallenexperts.nl

Gezond afvallen, dat klinkt een beetje raar. Afvallen is toch automatisch goed voor je als je een paar of meer kilo’s te veel hebt? Ik zal je een even vreemd antwoord geven op deze vraag: ja, je hebt gelijk en nee, je hebt het mis.

JA! Natuurlijk is het goed om af te vallen als je overgewicht hebt, of als je graag wat strakker in je vel wilt zitten. Het is alleen maar toe te juichen dat je je gezond en fit wilt voelen.

NEE! Afvallen is niet automatisch goed voor je. Je kunt namelijk op veel manieren gewicht kwijtraken en niet elke methode is gezond. Veel crashdiëten zijn zelfs erg slecht voor je en leveren bovendien niet het gewenste resultaat.

Gezond afvallen voor een blij lijf en blijvend resultaat

Denk even praktisch na voordat je jezelf op een streng dieet zet en/of als een dolle aan de slag gaat in de sportschool. Binnen een week tien kilo verliezen, dat willen we allemaal wel. Maar dat is echt erg slecht voor je lichaam. Gezond afvallen kan door je voedingspatroon op een slimme en bewuste manier aan te passen. Als je daarbij regelmatig beweegt, dan ben je goed bezig. Houd je lichaam in balans, dat zal je uiteindelijk de meeste winst opleveren.

Bezinnen en daarna: beginnen!

Ik geef je een paar goede redenen voor gezond afvallen. Als je die eerst leest, dan kun je daarna goed geïnformeerd aan de slag. Je wilt:

  • Blijvend resultaat
  • Vrolijk en gemotiveerd blijven
  • Je vanaf het begin gezond en fit voelen
  • Lichaam én geest versterken

Een sterke geest in een gezond lichaam, dat is de beste basis voor gezond afvallen. Door het volgen van hongerdiëten waarvoor je jezelf alle pleziertjes moet ontzeggen, wordt je geest nou niet bepaald gestimuleerd. Je lichaam gaat eveneens protesteren en voilá! Je bent gestresst, chagrijnig en de kilo’s blijven als pleisters aan je plakken. Wat kun je dan wel doen?

Let op de verhoudingen

Gezond afvallen kan om te beginnen door voedingsstoffen in de juiste verhoudingen binnen te krijgen. Let op:

Vetten zijn goed! Maar transvet dan weer niet. Dat zit vooral in gefrituurd eten of producten die in de fabriek zijn vervaardigd, zoals koekjes, snoep of margarine. Laat dit soort dingen dus liggen en richt je op betere vetten. Een scheutje walnootolie over je salade is bijvoorbeeld prima en hartstikke lekker.

Vermijd stress

Stress kennen we allemaal. Door werk en verplichtingen, maar ook door het voortdurende gevecht tegen de kilo’s. Door stress worden er allerlei processen in je lichaam in gang gezet. Gezonde spanning is niet erg, maar constant onder druk staan kun je beter vermijden. Het is niet bevorderlijk voor je mentale én je fysieke gezondheid. Zorg voor genoeg ontspanning en plezier in je leven. Een gelukkig mens heeft veel meer energie. Ik hoef je nu vast niet meer te vertellen dat gezond afvallen dan een fluitje van een cent is!