Als ik met bezoekers van Afvallen Experts praat over hun figuur, dan geven ze bijna altijd aan dat ze wel een wat strakker buikje willen hebben. Als ik dan vraag waarom ze dit graag willen, dan hoor ik vaak dat buikvet lelijk is. Daar kan ik me slechts deels in vinden. Buikvet is namelijk niet zo heel vreemd als de jaren vorderen. Belangrijk is alleen wel om het onder controle te houden. Allereerst wil je jezelf namelijk prettig voelen in het lichaam dat je hebt en daarnaast is buikvet ook nog eens erg ongezond. In dit artikel neem ik je dan ook mee in de zoektocht naar de beste manier om buikvet te verbranden. Afvallen buik begint voor jou dus vandaag!

Hoe kom je aan buikvet?

Buikvet is te wijten aan overtollige energie die niet verbrand kan worden. Dit komt simpelweg doordat de hoeveelheid energie die naar binnenkomt (eten) groter is dan de energie die verbrand wordt (onder andere bewegen). Van de Nederlandse vrouwen heeft ongeveer de helft een te dikke buik, bij mannen ligt dit percentage nog wat hoger. Het is dus helemaal geen schande om wat buikvet te hebben.

Toch is het wel belangrijk dat je er zo snel mogelijk vanaf komt. Zwaarlijvigheid (en met name buikvet) kan op termijn zorgen voor diabetes, hart- en vaak ziektes en ook invloed hebben op de gezondheid van je botten. Bovendien krijg je er een erg lusteloos gevoel van waardoor de kans op vreetbuien alleen maar toeneemt (herkenbaar??).

Waarom komt alleen mijn buik aan?

Zoals gezegd wordt overtollige energie opgeslagen als vet. Waar dit vet zich ophoopt is afhankelijk van onder andere je geslacht, je leeftijd en van hormonen. Over het algemeen (maar dus niet altijd) wordt er eerder buikvet aangemaakt naarmate de leeftijd vordert en wanneer je slechts een beetje last hebt van overgewicht. Kortom, daar verander je niet zoveel aan.

Als je merkt dat je buik dikker wordt, dan kan je eerste reactie zijn om meer buikspieroefeningen te gaan doen. Dit biedt alleen geen oplossing. Buikspieroefeningen maken je buik misschien wel strakker, maar het helpt niet om plaatselijk vet te verbranden. Dus op korte termijn zal je dan minder zien van het buikvet, maar als je niets verandert aan je leefstijl, dan wint het vet het vanzelf een keer van de spieren..

Buikvet verliezen

Het verliezen van buikvet is niet simpelweg minder eten. Een dergelijk crash dieet is niet alleen ongezond, je moet er ook een ijzeren discipline voor hebben..

Daarom kun je er beter voor kiezen om je levensstijl aan te passen. Meer bewegen is daarbij een goede stap, maar dit zet alleen zoden aan de dijk als je ook gezonder gaat eten. De vuistregel om snel buikvet te verliezen heeft ook niet te maken met het tellen van calorieën. De truc zit hem in het soort calorieën dat je eet.

Voedsel met koolhydraten levert je namelijk snel een hongergevoel op en bovendien worden koolhydraten snel als vet opgeslagen. Richt je liever op voedsel dat veel eiwitten heeft. Eiwitrijk voedsel geeft je een verzadigd gevoel en dit helpt je dan ook om niet teveel te eten. Hierdoor wordt er al snel een beroep gedaan op je vetreserves en daarmee zal je dus ook buikvet verliezen!

Geef een reactie