Het Turbo Low Carb Dieet is een eiwitdieet dat supersnel zou werken, je valt er dus binnen korte tijd flink mee af. Dit dieet werd uitgevonden door Sonja Muller, een Nederlandse schrijfster van het boek ‘Het Turbo Low Carb Dieet’. Soms wordt dit programma ook het blitsdieet genoemd.

Terwijl je het programma volgt, leef je voornamelijk op eiwitten en en kleine hoeveelheid gezonde koolhydraten. Vetten worden zoveel mogelijk beperkt, net als je gehele calorie-inname.

Snel je streefgewicht bereiken met het Turbo Low Carb Dieet

Volgens Sonja Muller hoef je tijdens het volgen van dit dieet niet bang te zijn dat je honger zult hebben. Dat is namelijk niet mogelijk met zoveel eiwitten in je voeding, volgens de schrijfster. Ook zegt ze dat er geen sprake is van een jojo-effect, omdat het programma zelf voldoende voedingsstoffen biedt. Je kunt in een week maar liefst drie kilo afvallen, dankzij het Turbo Low Carb Dieet. Bovendien is het motto van dit dieet ‘Smul jezelf slank’.

Val drie kilo af in een week!

In haar boek gaat Sonja dieper in op de werking van het dieet en verdere interessante weetjes. Tevens vind je hier smakelijke recepten, leuke oefeningen die het afslanken versnellen en bepaalde supplementen die ze aanraadt, die volgens haar echte fatburners zijn. Er zijn natuurlijk bepaalde regels die je tijdens het dieet moet volgen.

Je eet namelijk drie hoofdmaaltijden en niet meer dan dat. Het is dus ook niet toegestaan om tussendoortjes te nemen. Er staan vele recepten in haar boek die je kunt gebruiken om je dagmenu mee samen te stellen. Naast de gezonde voeding is het verplicht om minimaal drie flessen water per dag te drinken. De maaltijden bestaan uit belangrijke eiwitten, een gematigde hoeveelheid gezonde koolhydraten en heel weinig vetten.

Voordelen en nadelen van het Turbo Low Carb Dieet

Het is natuurlijk super dat je erg veel kunt afvallen in een week, en voor sommige gelegenheden is dit ook zeker wenselijk. De vraag is althans of je het gewicht niet snel weer bijkomt. Je beperkt je calorie-inname namelijk dramatisch, daarom is de kans op gewichtstoename vrij groot. Pas als je je voedingswijze langdurig aanpast en verantwoord eet, is het mogelijk om het gewichtsverlies te behouden. Dit word althans niet echt bevorderd tijdens dit dieet.

Laat uw reactie achter over het Turbo Low Carb Dieet

Geef een reactie